EXPLOZIV/Sebastian Ghiță, ÎNGROPAT de DNA/Ghiță are INTERDICȚIE de a mai INTRA în Parlament

EXPLOZIV/Sebastian Ghiță, ÎNGROPAT de DNA/Ghiță are INTERDICȚIE de a mai INTRA în Parlament

UPDATE/Declarațiile lui Ghiță de miercuri, de la sediul DNA Ploiești

Întrebat dacă ştia despre extinderea urmăririi penale împotriva sa, Ghiţă a răspuns: ”M-aţi informat dumneavoastră. Săptămâna trecută am primit o citaţie să mă prezint la DNA. Nu m-am gândit că vin să o caut pe soacra lui Moisescu (n.r. -Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, urmărit în dosarul primarului Andrei Chiliman)”.

De asemenea, întrebat dacă se aşteaptă să fie suspendat din funcţia de parlamentar, el a răspuns: ”Mi-e tare teamă că o astfel de chestiune nu se poate întâmpla decât cu voia Camerei din care facem parte. Ştiţi că este o întreagă dezbatere în societate acum dacă nu cumva împotriva membrilor Camerei Deputaţilor şi membrilor Senatului, împotriva administraţiei locale, împotriva Guvernului nu există un fel de plan şi de idee de a le scoate practic din joc. Nu ştiu ce se întâmplă astăzi”.

El a susţinut că nu cunoaşte noile acuzaţii sau dacă s-a extins urmărirea penală şi dacă sunt noi probe în dosarul său, însă va afla după discuţiile cu procurorii DNA.

Întrebat la ce se aşteaptă astăzi, Ghiţă a răspuns: ”Mă gândesc că ar fi bine să nu se întâmple lucruri rele, dar nu poţi să ştii. Totuşi, în noiembrie au fost alegeri, au trecut câteva luni, după cum se vede au apărut acuzaţii împotriva premierului, împotriva familiei sale, împotriva mea, împotriva cercului său relaţional. Nu ştriu de ce se întâmplă toate lucrurile astea (...) Nu-mi dau seama exact ce se întâmplă astăzi în România, dar haideţi să avem răbdare şi să aflăm (...) E puţin surprinzător că după mulţi ani de zile imediat cum o zonă din eşichierul politic pierde alegerile împotriva ei apar dosare”.

Ghiţă a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu a vorbit cu premierul Victor Ponta, aflat în Turcia.

UPDATE/Pe numele lui Ghiță, procurorii au emis o interdicție de a mai intra în Parlament! Sebastian Ghiță nu mai are dreptul să-și exercite mandatul de deputat!

UPDATE/Ghiţă urmează să fie audiat miercuri la DNA Parhova. Procurorii ar urma să formuleze şi o cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării către Camera Deputaţilor. Va fi pus sechestru inclusiv pe bunurile firmei care administrează postul de televiziune România TV.

Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare, precizând că Ghiţă a fost citat să se prezinte, miercuri, la DNA Ploieşti. 

Conform surselor citate, Sebastian Ghiță este acuzat de noi fapte de corupţie săvărşite înainte de 2012, dată la care a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, dar şi în perioada mandatului de parlamentar.

Ce a declarat Ghiță la intrarea în sediul DNA Ploiești/După secunda 17

Sebastian Ghiţă este aşteptat, miercuri dimineaţă, la DNA Ploieşti, unde au fost citate, de asemenea, mai multe persoane apropiate acestuia.

De asemenea, sursele judiciare au precizat că procurorii DNA Ploieşti vor extinde sechestrul asigurător asupra averii lui Sebastian Ghiţă, în condiţiile în care pe o parte din bunurile acestuia a fost deja pus sechestru în dosarul în care este urmărit penal pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat, alături de Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosmn, dar şi de alţi inculpaţi cu putere de decizie în judeţul Prahova.

În 16 iunie, deputatul Sebastian Ghiţă a mers la DNA Ploieşti, unde procurorii au prelungit cu 60 de zile măsura controlului judiciar pe numele său, în dosarul lui Iulian Herţanu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră