EXPLOZIV/Un ONG care dă FIORI!

EXPLOZIV/Un ONG care dă FIORI!

New Strategy Center este un ONG care s-a lansat joi, la Cercul Militar Naţional, cu participarea şefului Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, şi a consilierilor de stat de la Cotroceni Sebastian Huluban şi Constantin Dudu Ionescu, scrie BN24.ro

Preşedinte al New Strategy Center este Ionel Nițu, care, potrivit unui comunicat al ONG-ului proaspăt lansat,  „a lucrat în Serviciul Român de Informații și a condus, până în decembrie 2012, Departamentul Central de Analiză”

Ionel Nițu, președintele New Strategy Center, a spus despre „această structură civilă de dezbatere” că este „un laborator de idei și proiecte strategice, care își propune să fie locul unde să se inițieze și să se urmărească marile proiecte ale acestei națiuni”. Subiectul dezbaterii a fost legat de Strategia NaŢională de Apărare elaborată de Klaus Iohannis şi adoptată de Parlament. „Şeful Cancelariei Prezidențiale domnul Dan Mihalache, alături de consilierii de stat din cadrul Administrației Prezidențiale pe probleme de securitate, domnul Sebastian Huluban și domnul Constantin Ionescu, care au participat la integrarea eforturilor în realizarea acestui document strategic, au evidențiat impactul public major pe care îl are acest document, dar și faptul că el reprezintă un material integrat, pornind de la o viziune, care depășește sfera problematicii de apărare”, se arată în comunicatul New Strategy Center.

Georgian Pop, președintele Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a precizat că este nevoie de reformarea cadrului legislativ referitor la pachetul de legi privind securitatea națională, dar și promovarea legilor privind securitatea cibernetică și a reținerii datelor personale fără a fi adusă atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățeanului. Tot la dezbaterea noului ONG s-a propus transformarea Consiliului Suprem de Apărare al Țării în Consiliul Național de Securitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”