Familia românului răpit în Burkina Faso a avut discuții cu reprezentanții Celulei de Criză la sediul MAE

Familia românului răpit în Burkina Faso a avut discuții cu reprezentanții Celulei de Criză la sediul MAE

Familia cetățeanului român care a fost răpit de un grup de persoane înarmate sâmbătă, în Burkina Faso, a fost invitată duminică la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) și a avut discuții cu reprezentanții Celulei de Criză, potrivit Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare a MAE. *MAE se află în contact permanent cu autoritățile franceze și cele din Burkina Faso în cazul românului răpit

*Un român având și cetățenia franceză a fost răpit într-un atac la o mină în Burkina Faso

În cadrul întrevederii au fost prezentate aspectele legate de situația actuală a cetățeanului român, fiind păstrat un dialog permanent cu familia în vederea transmiterii evoluțiilor, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Celula de Criză continuă efectuarea tuturor demersurilor legale, în vederea realizării operațiunilor de salvare a cetățeanului român.

Celula de Criză convocată la MAE de către ministrul Afacerilor Externe, sâmbătă, imediat după semnalarea situației cetățeanului român, își continuă activitatea, în permanență, 24/7h, prin reprezentanții MAE și ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniul securității naționale (SRI, SIE, MApN), conform comunicatului MAE.

Misiunile diplomatice române din regiune acționează în coordonarea directă a Celulei de Criză a MAE, fiind în alertă maximă și menținând în permanență legătura cu toate autoritățile competente locale.

Având în vedere situația sensibilă în care se află cetățeanul român nu pot fi făcute publice date cu caracter personal sau alte informații care pot pune în pericol viața acestuia sau bună desfășurare a acțiunilor de eliberare a acestuia, mai relevă sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

3 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete