FĂRĂ PRECEDENT/Americanii i-au SUSPENDAT VIZA diplomatică lui Victor Ponta

FĂRĂ PRECEDENT/Americanii i-au SUSPENDAT VIZA diplomatică lui Victor Ponta

Gest de forță fără precedent în relațiile româno-americane. Ambasada SUA i-a suspendat marți, după orele 14.00, viza diplomatică numitului Ponta Victor, prim-ministru al Guvernului României. Demersul oficialilor americani a survenit la doar câteva ore după votul din Camera Deputaților unde, cu o zdrobitoare majoritate, a fost respinsă solicitarea DNA de cercetare a deputatului Victor Ponta. Facem precizarea că este vorba de o suspendare și nu de o retragere, gest care ar fi fost de o gravitate extremă.

Tot marți, la sediul Ambasadei SUA a avut loc o întâlnire între ambasadorii principalelor state UE, SUA și Canadei cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu.

În aprilie 2012 Ambasada SUA i-a retras viza de călătorie, cu două luni înainte de condamnarea sa definitivă, fostului prim-ministru român Adrian Năstase.

Foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria se află pe o listă cu interdicţii de călătorie în Statele Unite, din cauza suspiciunilor de corupţie la adresa lor.
 
 Declaraţia a fost făcută de asistentul adjunct al secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, în timpul unei audieri din Congresul american.

Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”