FILMULEȚUL cu INTRAREA IMIGRANȚILOR în România

FILMULEȚUL cu INTRAREA IMIGRANȚILOR în România

Polițiștii de frontieră de la Lunga, județul Timiș, au reușit să prindă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu mai puțin de 60 de migranți se sex masculin, din cinci țări diferite, care pătrunseseră ilegal pe teritoriul României pe la granița cu Serbia. Din primele cercetări reiese că bărbații urmaseră traseul Grecia - Macedonia - Serbia și că se îndreptau spre Germania. Un posibil motiv pentru care au ales România ca țară de tranzit ar fi acela că Ungaria a construit anul trecut un gard la granița cu Serbia. DOI SIRIENI au fost prinși vineri în timp ce încercau să intre pe la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat — Vidin Feroviar cu documente de călătorie spaniole false. 

Cei 60 de refugiați, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, au fost prinși de polițiștii de frontieră în jurul orei 1.45, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în timp ce se deplasau pe jos dinspre Serbia spre România, în direcția localității Comloșu Mic. Imediat, mai multe patrule de supraveghere a frontierei au intervenit și i-au înconjurat pe refugiați, a declarat  Roxana Costache, agent de frontieră. Din primele informaţii reiese că imigranţii au intrat în ţară fără familii şi provin din ţări precum Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia sau Maroc. Cei 60 de bărbați au fost transportaţi cu două autocare la sediul poliţiei de frontieră din Jimbolia, spaţiu ce permite procesarea persoanelor în siguranţă, relatează mediafax.ro.

”Vin din Grecia și ținta lor e tot Germania însă aceste detalii vi le vor spune cei de la Poliția de Frontieră pentru că încă se fac verificări. Frontiera s-a închis. Toată lumea este în alertă acum. (...) Vor fi relocați la centrul de imigrări din Timișoara unde sunt așteptați omologii din Serbia pentru relocarea lor în Serbia. Nu avem intenția de a-i plasa în centrele noastre din județul Timiș, eventual, din câte am fost informat, vor fi transportați la Arad la acel centru de refugiați.””, a declarat Mircea Băcală, prefectul județului Timiș, pentru digi24.ro.

Momentan toţi refugiaţii sunt adăpostiţi într-o clădire ce dispune de toate facilităţile şi sunt păziţi de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente. Autorităţile române discută în acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigranţilor, iar dispozitivul de întărire a supravegherii la frontieră a fost întărit.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”