Gabriel Oprea: Acuzațiile sunt ''COMPLECT'' nefondate! Nu am știut că a fost un accident.

Gabriel Oprea: Acuzațiile sunt ''COMPLECT'' nefondate! Nu am știut că a fost un accident.

 Gabriel Oprea a facut luni o declaratie de presa la sediul MAI, in care a sustinut ca martea trecuta nu a stiut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala. "Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe", a declarat jegul, in prima interventie publica dupa moartea politistului de la rutiera, Bogdan Gigina.

Declaratiile LIVE TEXT ale jegului Gabriel Oprea:

- Ca urmare a solicitarii presedintelui Iohannis, as vrea sa fac o scurta declaratie care sa raspunda unor intrebari adresate in spatiul public

- In seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie

- Politistul Gigina si-a pierdut viata in misiune si nimic din ce spunem sau facem nu poate mangaia o familie care trece printr-o astfel de drama.

- Ca tata stiu ca nu exista cuvinte sau gesturi care sa poata cuprinda aceasta suferinta.

- Am ales sa nu fac declaratii publice imediat dupa accident sau inainte de inmormantare din respect pentru familie.

- Politia a facut publice detalii. Acel comunicat a precizat si faptul ca s-a deschis o ancheta penala, astfel ca ulterior acesta nu putea oferi public informatii.

- Am ales sa fiu alaturi de familia lui Gigina, sa prezint personal condoleante, sa nu cedez tentatiei de a face declaratii care sa ma disculpe. Am ales sa ma asigur ca familia lui Gigina cit de mult regret pierderea acestuia

- Am ales sa acord prioritate faptului ca MAI, structurile subordonate pun la dispozitia Parchetului cu promptituidine toate informatiile solicitate

- Accidentul s-a petrecut in seara de 20 octombrie, in timpul unei deplasari in scop profesional. Detaliile au fost deja puse la dispozitia Parchetului.

- Ii asigur pe toti colegii mei, pe toti partenerii institutionali ai MAI, voi continua sa-mi fac cu responsabilitate datoria. Ma voi bate ca intotdeauna pentru drepturile lor

- La un moment dat, coloana s-a oprit. Eu nu am vazut de ce. Nu am stiut ca e vorba despre un accident. Am vazut doar masina de Politie din fata oprita si politistul alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa plecam mai departe. Masina de politie si cei doi colegi au ramas acolo.â

- Am comunicat imediat cu sefii de structuri din MAI pentru interventia de urgenta a echipajului SMURD. Am cerut sa fiu tinut permanent la cunostinta. Echipajul SMURD a ajuns in 4 minute. Sunt extrem de indurerat de aceasta pierdere, dar stiu ca am facut tot ce era omeneste posibil pentru salvarea vietii.

- Speculatia ca as fi utilizat echipajul de insotire in trafic fara temei legal e ''complect'' nefondata.

Declaraţiile jegului vin după ce sute de persoane s-au adunat, duminică, în Capitală, pentru a cere demisia lui Gabriel Oprea, după ce poliţistul Bogdan Gigină a murit în timp ce însoţea coloana oficială a vicepremierului, proteste similare fiind anunţate şi în alte localităţi din ţară. Protestul s-a încheiat după aproape patru ore, după ce manifestanţii au ajuns şi la sediile Ministerului de Interne şi Guvernului, cerând pe tot parcursul marşului demisiile lui Gabriel Oprea şi Victor Ponta.

Parchetul Tribunalului Bucureşti arăta, duminică, într-un comunicat de presă, că în dosarul privind decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, în care a fost începută urmărirea penală pentru ucidere din culpă, au fost efectuate, până în prezent, cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere în vederea reconstituirii traseului coloanei oficiale din care făcea parte poliţistul decedat.

"Până în prezent ne-au fost furnizate parţial informaţiile solicitate", a precizat sursa citată.

Verificări ale ANAF în complexul comercial Dragonul Roșu, în cadrul Operațiunii "Cristal" 

Un număr de 120 de inspectori (60 de echipe) ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat, luni dimineață, la ora 7,30, verificările în complexul comercial Dragonul Roșu, în cadrul Operațiunii "Cristal", se arată într-un comunicat al ANAF remis AGERPRES. 

"În pregătirea acestei acțiuni au fost efectuate monitorizări ale intrărilor și ieșirilor de marfă, dar și analize de risc ale agenților economici care își desfășoară activitatea în acest engros", se spune în comunicat.

ANAF reamintește faptul că în cadrul operațiunii "Cristal" sunt vizate 60 de engros-uri, iar prima etapă se va finaliza pe 25 decembrie 2015. Operațiunea va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape.

Instituția va prezenta, miercuri, rezultatele obținute în urma acțiunilor de control de săptămâna trecută, când au avut loc primele verificări în 15 engros-uri din toată țara.

                             



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...