Geoană: Declaraţiile MAE rus, lipsite de fundament, reconfirmă acţiunile inacceptabile ale Rusiei

Geoană: Declaraţiile MAE rus, lipsite de fundament, reconfirmă acţiunile inacceptabile ale Rusiei

Declaraţiile MAE rus sunt lipsite de fundament şi reconfirmă atitudinea şi acţiunile inacceptabile ale Federaţiei Ruse la adresa vecilor săi din ultimii ani, declară senatorul PSD Mircea Geoană, precizând că statul român nu a emis declaraţii anti-ruse, ci a subliniat "o realitate evidentă".

Senatorul PSD Mircea Geoană (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Declaraţiile MAE rus sunt lipsite de fundament şi reconfirmă atitudinea şi acţiunile inacceptabile ale Federaţiei Ruse la adresa vecilor săi din ultimii ani. Ca stat membru NATO şi UE şi actor responsabil al comunităţii internaţionale, România condamnă fără echivoc anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă", afirmă Mircea Geoană, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Fostul ministru de Externe subliniază că "agresiunea comisă de Rusia împotriva unui stat suveran este indubitabilă, iar statul român, prin reprezentanţii săi, nu a emis declaraţii anti-ruse, ci a subliniat o realitate evidentă pentru întreaga comunitate internaţională, aceea că graniţele Ucrainei s-au schimbat în urma unui act de agresiune din partea Federaţiei Ruse pe seama teritoriului altui stat".

El mai precizează că această decizie a Federaţiei Ruse este în afara dreptului internaţional şi reprezintă o întoarcere la acţiunile şi retorica Războiului Rece.

"România este interesată de o relaţie constructivă cu Rusia, benefică de ambele părţi, dar nu va asista pasivă la comiterea unor gesturi care încalcă tratatele internaţionale şi induc un climat de instabilitate în regiune şi în lume. Împreună cu aliaţii noştri din NATO şi UE susţinem integritatea teritorială a Ucrainei şi nu putem recunoaşte o anexare teritorială ilegitimă", mai afirmă Geoană.

Rusia a avertizat, vineri, România, pe tema unor declaraţii "antiruse" ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu criza din Ucraina, Moscova subliniind că o deteriorare a relaţiilor nu este în folosul niciuneia dintre cele două părţi, relatează AFP.

"Rusia a observat o serie de noi declaraţii antiruse ale preşedintelui Traian Băsescu", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate