Geoană: Iohannis, un candidat cu șanse să intre în turul II al alegerilor prezidențiale

Geoană: Iohannis, un candidat cu șanse să intre în turul II al alegerilor prezidențiale

Geoană: Iohannis, un candidat cu șanse să intre în turul II al alegerilor prezidențiale

"Candidatura lui Iohannis este cronica deja anunțată a unei schimbări de garnitură la nivelul PNL în principal. Este un candidat care trebuie tratat cu foarte multă atenție și care, sunt convins că din partea PSD-ului și a celor care vor intra în competiție de pe stânga, de pe dreapta, de pe centru, va reprezenta un candidat cu șanse să intre în turul II. (...) Fiecare are șansa sa și, după o campanie care a pornit foarte lent și relativ puțin atractiv ca și comunicare publică, sunt convins că dacă va intra în turul II și cred că are o șansă să intre, va fi un candidat pe care va trebui să îl tratăm cu toată atenția și să ne luăm măsurile de precauție pentru a putea câștiga", a declarat Geoană, miercuri, pentru AGERPRES.

Social-democratul a adăugat că, în opinia sa, "principala hibă" a liderului PNL este aceea că nu are conturat un proiect național pe care să-l prezinte, în campania electorală, românilor.

"Pe mine nu mă preocupă etnia domnului Iohannis, până la urmă sunt oameni care s-au așezat în Transilvania acum 800 de ani și fac parte din identitatea acestei țări, așa cum și maghiarii fac parte din identitatea acestei țări. (...) Ceea ce pe mine mă surprinde și mă frământă este, de fapt, absența unui proiect. Totul pare să fie mai mult rezultatul unei intrigi politice, un fel de mașinațiune politică în care ba sondajele, ba negocierile de culise... și nu un proiect pentru țară și cred că aici este principala hibă pe care o are domnul Iohannis", a explicat senatorul PSD.

Totodată, Mircea Geoană a subliniat faptul că în 2009 l-a propus pe Klaus Iohannis ca prim-ministru, însă "una este să fii pe o funcție numită, să fii numit administrator al treburilor Guvernului și alta să fii președinte", adăugând că în actualul context extern este nevoie de un președinte "mai copt și mai experimentat".

"E nevoie de anvergură mai mare, de o expertiză mai mare, de expunere internațională mai mare.

Este nevoie de ceva mai mult decât exemplul de succes al Sibiului pentru a spune că 'Am condus bine Sibiul, pot să conduc bine România'. În al doilea rând, este vorba de un moment complicat, de răscruce. Suntem cu flăcările pornite la periferia zonei și în fiecare zi simți cum se adună tensiunea și se escaladează riscul de conflict în zona estului Ucrainei. Dacă ar fi fost vremuri mai bune am fi spus 'De ce nu?! Nici Traian Băsescu nu avea prea multă expertiză când a ajuns la Cotroceni în urmă cu 10 ani', dar într-un astfel de moment e nevoie de ceva mult mai copt, mai solid, mai experimentat în treburile naționale și internaționale", a conchis Geoană.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …