Geoană: Orice plasture am pune pe rana uriașă de la prezidențiale nu e suficient, avem nevoie de o transformare profundă a PSD

Geoană: Orice plasture am pune pe rana uriașă de la prezidențiale nu e suficient, avem nevoie de o transformare profundă a PSD

Senatorul Mircea Geoană a pledat marți pentru necesitatea unei transformări profunde a PSD într-o forță modernă și competitivă, discuțiile despre ierarhiile unor persoane în partid fiind, în opinia sa, un subiect secundar.

"Orice plasture am pune acum pe rana de la alegerile prezidențiale nu va fi suficient, avem nevoie de o transformare profundă a partidului într-o forță de stânga modernă și competitivă. (...) Sunt absolut convins că toate concluziile acestor alegeri prezidențiale vor fi analizate cu calm și cu extrem de multă seriozitate la toate etajele partidului nostru", a declarat Geoană la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, în cadrul Comitetului Executiv, se așteaptă să se discute "și acea remaniere de guvern" pe care o consideră indispensabilă. "În acest moment, să se facă loc în guvern celor mai competenți și mai pricepuți oameni din partid și din afara partidului. Aștept de asemenea repornirea unei instituții fundamentale a PSD, care este Consiliul Național, care, din motive pe care le putem comenta, și-a încetat activitatea de câțiva ani, aștept repornirea departamentelor și începerea unei conversații ample în partid și în societate cu privire la cauzele mai profunde ale eșecului la prezidențiale. Subiectul legat de răspunderile personale sau individuale e important, dar secundar față de modul în care PSD înțelege mesajele pe care publicul ni le-a adresat la prezidențiale. Trebuie să ascultăm și să înțelegem acest mesaj. Discuțiile cu privire la conducerea partidului, la locul pe care unul sau altul îl poate avea în ierarhia partidului... e mai puțin important", a afirmat Geoană.

Potrivit acestuia, este o necesitate păstrarea unei majorități funcționale în Parlament. "Anunțul UDMR că va merge în tabăra președintelui ales nu trebuie să surprindă pe nimeni, e ceea ce UDMR a făcut de fiecare dată (...), e o decizie pe care această formațiune a luat-o de fiecare dată de o manieră consecventă. Deci, stabilizarea majorității pentru asigurarea guvernării PSD și a aliaților săi este obligatorie iar decizia de a coopta parlamentarii PLR într-o majoritate explicită este una obligatorie, în condițiile în care UDMR dă semne de plasare către gruparea d-lui Iohannis. Ceea ce a spus dl Marko Bela, un politician experimentat, e suficient de clar: în momentul în care se va încerca formarea unei noi majorități, UDMR va fi în tabăra respectivă. Dacă decidem să păstrăm guvernarea, atunci va trebui să dăm o guvernare extraordinar de competentă, într-un moment extraordinar de important. (...) De calitatea guvernării noastre depind în mare măsură șansele PSD în 2016, la alegerile parlamentare și locale", a opinat fostul președinte al PSD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia