George Maior, proamerican, DESPRE Ion Iliescu, prorus: MINTE!

George Maior, proamerican, DESPRE Ion Iliescu, prorus: MINTE!

Fostul director al SRI, George Maior, spune că Ion Iliescu ori minte ori a fost interpretat greșit în problema așa-ziselor închisori CIA din România.

”Nu ştiu contextul în care fostul preşedinte a dat acest interviu şi dacă nu cumva există o decontextualizare a afirmaţiilor sale. Nu s-au aprobat asemenea centre speciale despre care se discută în plan internaţional în România. S-a aprobat în CSAT platforme de cooperare pentru securitatea noastră şi a SUA.

Fie domnul preşedinte a fost interpretat greşit, fie a fost decontextualizată afirmaţia sa. Ar trebui să vorbim mult mai calm, mai ales într-un context sensibil a securităţii statului român. Asemenea afirmaţii pot creşte gradul de risc în ceea ce priveşte ameninţarea terorită. Lumea citeşte şi vede asemenea declaraţii. Mi-aş îngădui, din postura de cetăţean, să le spun celor care discută să fie ponderaţi. Fusese 11 septembrie şi noi ne-am angajat în acea coaliţie, care nu presupunea doar elementul militar, ci şi schimb mult mai serios din punct de vedere calitativ de informaţie în această zonă. Nu este niciun raport oficial în acre să fie menţionată România, ci doar rapoarte de presă. Aş recomanda mai multă reţinere câteodată. Probabil că nu a fost intenţia domnului Iliescu de a face o asemenea afirmaţie. Sper! Realitatea este aceasta pe care v-am transmis-o”, a spus George Maior, la Adevărul Live.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…