GHERȚOII au proces!/UPDATE

GHERȚOII au proces!/UPDATE

UPDATE/Primul termen s-a încheiat cu o amânare, potrivit presei locale.

Avocații bucureșteni ai președintelui, de la firma Mușat și asociații, au fost astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel Brașov. Magistrații au decis, însă, amânarea procesului, pentru data de 25 ianuarie. Potrivit legii, exercitarea contestației în anulare nu suspendă hotărârea definitivă. Așadar, până la o nouă pronunțare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate băncii Raiffeisen.

Este ultima cale de atac pe care soții Iohannis o pot cere, în acest caz.

Gherțoii au astăzi proces. Se judecă contestația în anulare. Contestaţia în anulare a fost depusă după ce Curtea de Apel Braşov a dat, în luna noiembrie, o sentinţă prin care liderul de la Cotroceni rămânea fără casa din centrul oraşului. Practic magistrații curții au decis să menţină decizia Tribunalului Braşov, care constatase că certificatul de vânzare - cumpărare al uneia dintre casele din Sibiu ale preşedintelui Klaus Iohannis este nul.

În 1997, imobilul naționalizat a fost cumpărat de chiriași. Ulterior, o persoană care a susţinut că este nepotul foștilor propietari a contestat tranzacția, iar aceasta a fost lovită de nulitate. Cuplul prezidential a cumpărat apoi imobilul de la presupusul nepot, însă chiriaşii au contestat calitatea de nepot a bărbatului care le-a vândut casa soţilor Iohannis.

Pierderea casei din Sibiu ar putea atrage și recuperarea de către Ministerul Finanțelor a sumelor obținut din închirierea imobilului.

Avocaţii preşedintelui au formulat, în 30 decembrie, o contestaţie în anulare, prin care cer revizuirea deciziei Curţii de Apel Brașov, din luna noiembrie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 4 ianuarie. Curtea de Apel Brașov a respins în 12 noiembrie recursul declarat de soţii Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil din centrul istoric al Sibiului fusese anulat.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...