Ghiţă, eliminat din comisia de CONTROL a SRI

Ghiţă, eliminat din comisia de CONTROL a SRI

Membrii Comisiei de control SRI au decis să-l audieze luni pe interimarul de la SRI, Florian Coldea. Surse din PSD spun că Sebastian Ghiţă va fi înlocuit din comisie şi nu va participa la audieri.

Potrivit comunicatului de presa, Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii a stabilit un termen limita - 9 februarie 2015 - pana la care reprezentantii SRI sa puna la dispozitia Comisiei informatiile necesare audierii conducerii Serviciului.

Audierea conducerii interimare a SRI va include urmatoarele tematici:

evaluarea starii de securitate nationala a Romaniei la inceputul anului 2015; analiza principalelor riscuri (riscuri geopolitice, asimetrice - terorism, trafic de armament - cibernetice, spionaj, criminalitate organizata transnationala etc.)

perspectivele de evolutie ale principalelor riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei in anul 2015 si pregatirea SRI pentru contracararea acestor riscuri;

analiza situatiei generate de demisia domnului George Maior din functia de director al SRI;

analiza situatiei generate de afirmatiile/acuzatiile la adresa SRI si a conducerii interimare a SRI, aparute in spatiul public in ultimele zile;

analiza impactului modificarilor legislative din ultima perioada asupra activitatii SRI.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Sebastian Lăzăroiu: Greva de la STB miroase urât / Ce s-ar ascunde în spatele acțiunii clocite de apropiatul Gab…

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia