Gorghiu: Banii de infrastructură, transformați de Ponta în mită electorală pentru primarii traseiști

Gorghiu: Banii de infrastructură, transformați de Ponta în mită electorală pentru primarii traseiști

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, îi solicită premierului Victor Ponta să explice motivul pentru care va redirecționa prin rectificarea bugetară bani de la proiectele finanțate din fonduri europene pentru autoritățile locale, acuzând că acesta vizează "direcționarea banilor către pomeni electorale și către baronii locali".

Ea arată că rectificarea bugetară care va fi adoptată în această săptămână de Guvern este una negativă, în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a prezentat-o săptămâna trecută ca fiind o rectificare pozitivă.

"Premierul Victor Ponta trebuie să explice de ce a tăiat nu mai puțin de patru miliarde de lei din cheltuielile destinate proiectelor finanțate cu fonduri europene pe care îi redirecționează, în prag de campanie electorală, către autoritățile locale, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de Liviu Dragnea. Din aceste fonduri, peste 500 de milioane lei merg, în plină campanie, spre drumuri comunale și județene și alte 380 milioane sunt date pentru 'echilibrarea bugetelor locale'. Guvernul Ponta demonstrează că nu are nici cel mai mic interes să investească în infrastructură sau în crearea locurilor de muncă, ci vizează un singur obiectiv: direcționarea banilor către pomeni electorale și către baronii locali. Nu ne confruntăm doar cu dovada incompetenței absolute, ci și cu o încercare abuzivă și cu iz penal de a cumpăra bunăvoința primarilor cu fonduri guvernamentale", afirmă Gorghiu într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Deputata PNL susține că PSD încearcă să fraudeze alegerile prezidențiale.

"Cu un program de țară lipsit de consistență, PSD știe că Victor Ponta nu poate câștiga alegerile prezidențiale prin propriile puteri și atunci încearcă, prin orice mijloace, să fraudeze scrutinul din această toamnă. După Ordonanța de Urgență care permite migrația aleșilor locali, această nouă rectificare nu face decât să întărească efectele produse de legalizarea traseismului politic. Dacă luăm în calcul și actul normativ din 2013, care oferă posibilitatea vicepremierului Liviu Dragnea de a dispune discreționar de fondul de rezervă al guvernului, avem tabloul complet al schemei prin care Victor Ponta și PSD speră să câștige alegerile prezidențiale", conchide Alina Gorghiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...