Guvernul din UMBRĂ al PNL, MOARTEA visului din 16 noiembrie

Guvernul din UMBRĂ al PNL, MOARTEA visului din 16 noiembrie

 Grupul de lucru coordonat de Cătălin Predoiu vrea să scrie un program de guvernare până la sfârşitul lunii ianuarie.

Cătălin Predoiu, vicepreşedinte PNL: "Nu plecăm la treabă pe un teren gol. Există politici elaborate deja în cadrul partidului, dar trebuie puse în acord cu dinamica pe care ne-o oferă guvernarea proastă a domnului Ponta." 

Ce frumos sună aceste cuvinte. Par o invitaţie la normalitate. La europenism occidental. La suprafaţă însă. În profunzimea colcăielii de partid se zbat aceleaşi figuri fetide. Aceiaşi expiraţi şi baronaşi. Răsfăţaţii fostelor guvernări de toate culorile. Pe noi ne sperie gândul că, după visul frumos născut în 16 noiembrie, oamenii ăştia asta au înţeles... Şi veţi vedea de ce citind numele de mai jos. La ele adăugaţi Vasile Blaga.

La proiectul pentru Ministerul de Interne lucreaza Victor Paul Dobre, fost secretar de stat in acelasi minister, in Guvernul Tariceanu, dar si Traian Igas, fost ministru de Interne in Cabinetul Boc.

Dezvoltarea Regionala va fi pusa pe hartie de Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov si Alin Tise, senator PDL. De programul pentru Agricultura se vor ocupa democrat-liberalul Gheorghe Stefan si parlamentarul PNL Dan Motreanu.

Departamentul de cultura este supervizat de Radu F. Alexandru, iar educatia ramane in sarcina deputatului PDL Raluca Turcan.

Mihai Razvan Ungureanu, fost sef al diplomatiei si premier, dar si profesorul Radu Carp scriu programul pentru Ministerul de Externe.

De domeniul apararii se ocupa Teodor Atanasiu, fost ministru al Apararii in Cabinetul Tariceanu.

Fostul ministru de finante din Guvernul Boc, Gheorghe Ialomitianu, si senatorul PNL Iulian Dumitrescu stabilesc viziunea fiscala a viitorului Guvern liberal.

Iar Lucian Isar, fost ministru pentru mediu de afaceri in Cabinetul Ponta, si deputata PDL Andreea Paul se ocupa de departamentul Economiei.

Justitia este in sarcina deputatilor Daniel Buda si a Alinei Gorghiu, iar Transporturile sunt in mainile a doi politicieni care au condus odata ministerul: liberalul Ludovic Orban si senatoarea Anca Boagiu.

De sanatate raspund Dragos Serban si Eugen Nicolaescu, iar politicile in domeniul muncii sunt puse la punct de fostul ministru Claudia Boghicevici si deputata Cristina Pocora.

Politica pentru mediu este in grija a doua doamne care au mai trecut pe la sefia Ministerului: Sulfina Barbu si Lucia Varga.

Fara a lua in calcul numele lui Catalin Predoiu, propus pentru functia de premier, PNL nu a facut nicio nominalizare pana in acest moment. Insa, este foarte probabil ca portofoliile unui Guvern liberal sa fie conduse de nume din grupul de lucru de mai sus.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /