Ilie Sârbu a fost audiat la DNA/Viorel Hrebenciuc a fost adus cu mascaţi

Ilie Sârbu a fost audiat la DNA/Viorel Hrebenciuc a fost adus cu mascaţi

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta si sef al senatorilor PSD, a fost audiat miercuri la DNA Brasov, potrivit RTV. Sarbu este audiat in dosarul retrocedarilor ilegale, in care mai este implicat si parlamentarul PSD Ioan Adam. Ilie Sarbu a ajuns la DNA Brasov in jurul orei 10.40. Potrivit unui comunicat DNA, procurorii beneficiaza in acest dosar de sprijinul SRI.

Update La audieri a fost adus, cu mascaţi, şi Viorel Hrebenciuc

Reamintim ca procurorii DNA fac, miercuri, 25 de perchezitii in Brasov, Bacau, Covasna si Bucuresti, la cinci institutii publice, printre care si tribunalele Brasov si Covasna, fiind vizati trei judecatori de la cele doua instante si doi avocati, pentru retrocedarea ilegala a unor paduri si terenuri agricole, informeaza Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat arestarea preventiva, arestarea la domiciliu si perchezitia imobiliara a magistratilor Adam Roxana Anca, judecator in cadrul Tribunalului Brasov, Ordog Lorand Andras si Uta Gabriel, judecatori in cadrul Tribunalului Covasna.

Adam Roxana Anca este sotia deputatului PSD Ioan Adam, el insusi chemat la DNA miercuri dimineata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov fac cercetari in aceasta cauza pentru infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie ce au legatura cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier si 100 de hectare de teren agricol, arata DNA intr-un comunicat de presa.

Anchetatorii fac 25 de perchezitii in judetele Brasov, Bacau, Covasna, precum si in Bucuresti, dintre care cinci la institutii publice de interes local, una la un birou de avocatura si restul la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Ilie Sârbu, audiat la DNA. Ilie Sârbu a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul DNA Brașov. Fostul ministru al Agriculturii nu a dorit să facă declarații. În acelaşi dosar este cercetat şi deputatul Ioan Adam.

Percheziții într-un dosar de retrocedări ilegale. Ilie Sârbu este la DNA Brașov. CSM, de acord cu cercetarea a trei judecători

 Procurorii DNA fac percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna şi în Bucureşti într-un dosar de retrocedări ilegale. Anchetatorii spun că în dosar sunt implicaţi un parlamentar, dar şi judecători şi avocaţi din Braşov şi Covasna. Prin intermediul acestora, 90 de mii de hectare de pădure şi peste 100 de hectare de teren agricol din judeţul Bacău, părţi ale fostei moşii a familiei Ghika, au fost retrocedate ilegal.
 
 Surse judiciare spun că Ilie Sârbu este implicat și el în acest dosar de retrocedări ilegale de 90.000 de hectare de pădure și 100 de hectare de teren arabil.

La sediul DNA Brașov mai sunt așteptate pe parcursul zilei și alte persoane.

Actualizare 10.45. „În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna.

Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al Roxanei Anca Adam, precum şi efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel.

Hotărârea Secţiei pentru judecători a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, a comunicat CSM. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...