Imaginile-CHEIE legate de traseul coloanei lui Oprea, filmate de camerele Primăriei Sectorului 1

Imaginile-CHEIE legate de traseul coloanei lui Oprea, filmate de camerele Primăriei Sectorului 1

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care ancheteaza moartea politistului Bogdan Gigina, a ridicat imagini de la mai multe camere de luat vederi aflate pe traseul pe care ar fi trecut coloana oficiala a vice-premierului Gabriel Oprea, in seara accidentului. Camerele apartin Primariei Sectorului 1, dar si mai multor firme si persoane fizice, a declarat pentru HotNews.ro Adrian Tirlea, purtator de cuvant al Parchetului. Reprezentantii Primariei sectorului 1 spun ca aveau camere de luat vederi chiar in intersectia Calea Plevnei cu bd. Stirbei Voda. Si Primaria Capitalei are camere de luat vederi, dar ele sunt stricate de cinci luni.

"Noi avem camere la Parcul Operei, in intersectia de la Calea Plevnei cu bd. Stirbei si am predat imaginile Politiei. In tot sectorul avem circa 90 de camere de luat vederi care au fost montate in cadrul programului de monitorizare a sectorului1", a declarat pentru HotNews.ro Alex Ichim, purtator de cuvant la Primaria Sectorului 1.

Si Primaria Capitalei are mai multe camere de luat vederi in zona, in cadrul programului de management al traficului, insa acestea nu functioneaza de circa 5 luni si nici pana acum situatia nu a fost rezolvata. Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat saptamana trecuta ca au fost puse in functiune camerele din de luat vederi din partea de sud a orasului, dupa Piata Unirii, iar pentru reabilitarea zonei de Nord inca se lucreaza.

Politistul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) a decedat saptamana trecuta, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala. Potrivit unui comunicat emis de Politia Capitalei joi, 22 octombrie, acesta asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea nu a lamurit misterul traseului sau prin Bucuresti. Intr-o declaratie de presa de astazi, el a spus doar ca "accidentul s-a petrecut in seara zilei de 20 octombrie, in timpul unei deplasari desfasurate in interes profesional". Vicepremierul nu a spus de unde venea si unde se ducea, in conditiile in care exista speculatii ca el mergea spre un restaurant sau spre casa.

Reamintim ca un comunicat oficial al Politiei Capitalei de joi, 22 octombrie, arata urmatoarele: "Coloana oficiala a viceprim - ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Bd. Uranus - Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".

Comunicatul Politiei nu arata insa care era destinatia finala a lui Gabriel Oprea si de ce a ales o ruta pe str. Stirbei Voda. Daca destinatia era Ministerul de Interne, atunci ruta cea mai scurta din Baneasa ar fi fost Baneasa - P-ta. Presei Libere - Arcul de Triumf - P-ta. Charles de Gaulle - P-ta. Victoriei - Calea Victoriei - Ministerul de Interne, cu evitarea strazii Stirbei.

Surse citate de EurActiv.ro si care au declarat miercurea trecuta ca Oprea se deplasa de la un restaurant din Cotroceni catre sediul Ministerului de Interne. O alta sursa consultata de EurActiv.ro a declarat ca ministrul venea de la restaurant si mergea catre casa. Groapa in care a cazut motociclistul se afla pe Stirbei Voda, pe segmentul dintre Splaiul Unirii si Calea Plevnei, foarte aproape de intersectia cu cea din urma.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”