INCENDIAR/Parlamentarii NEMȚI întrebați dacă s-au ÎNTÂLNIT cu Ponta: ''NU, domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții''

INCENDIAR/Parlamentarii NEMȚI întrebați dacă s-au ÎNTÂLNIT cu Ponta: ''NU, domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții''

Parlamentari germani nu au vrut să se întâlnească cu premierul Ponta trimis în judecată, dezvăluie  Euractiv.ro„Nu am solicitat o întrevedere premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituții. Știți că premierul este urmărit penal și trimis în judecată”, a declarat la București Gunther Krichbaum. 

Krichbaum conduce o delegație transpartinică a Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, care efectuează o vizită la București.

„Vă amintesc că președintele german Christian Wulff și-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică și democratică. Vrem să evităm distrugerea reputației unei funcții”, a precizat Krichbaum, președintele Comisiei din Bundestag.

„Știu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiția să poată ancheta cum trebuie și fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării iminutății în Parlamentul României”.

„Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protecție a libertății parlamentului ca instituție. Poate unii sau alții ar trebui să se gândească mai bine”, a mai spus Gunther Krichbaum.

Delegația germană a avut întâlniri, la București, cu președintele Iohannis, cu reprezentanți ai Curții Constituționale, DNA, BNR, Ministerului de Externe și ai societății civile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...