INSCOP: Bărbații, mai deciși decât femeile să iasă cu siguranță la vot în primul tur

INSCOP: Bărbații, mai deciși decât femeile să iasă cu siguranță la vot în primul tur

61,1% dintre bărbații care declară că vor merge sigur la vot în turul I al prezidențialelor au răspuns că o vor face "cu siguranță" în timp ce, în cazul femeilor, 56,9% vor pune ștampila în primul tur, relevă datele unui sondaj INSCOP, remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, din totalul populației care declară că sigur merge la vot în turul I al alegerilor prezidențiale (59% dintre respondenți) 50,8% sunt bărbați și 49,2% femei.

Pe medii de rezidență, 51,4% dintre cei care declară că sigur vor vota pe 2 noiembrie provin din mediul urban, iar 48,6% din mediul rural.

În interiorul categoriei urban, 54,3% dintre rezidenți declară că vor participa sigur la turul I, în timp ce 64,8% dintre votanții din mediul rural afirmă că vor participa sigur, precizează INSCOP.

Pe regiuni istorice mari, 21,7% dintre cei care spun că sigur vor vota în turul I sunt din Moldova-Bucovina, 48,2% din Muntenia-Oltenia-Dobrogea-București, 30,1% din Transilvania-Banat-Crișana-Maramureș.

"Diferențele dintre ponderile votanților pe regiuni istorice mari sunt date și de potențialul demografic al fiecăreia. Regiunea Moldova-Bucovina, de exemplu, este mai mică decât restul și, prin urmare, mai slab populată cu votanți decât celelalte două, deci graficul despre care discutăm depinde nu doar de 'apetitul'; pentru vot din interiorul fiecărei categorii, ci și de numărul de persoane din fiecare categorie în parte", explică INSCOP.

În ce privește participarea la vot în primul tur, 62,2% dintre locuitorii din Moldova-Bucovina spun că sigur vor participa, 63,3% în Muntenia-Oltenia-Dobrogea, în timp ce 51,4% dintre locuitorii din Transilvania — Banat — Crișana — Maramureș afirmă că merg sigur la vot pe 2 noiembrie.

Barometrul INSCOP — ADEVĂRUL despre România a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 2-8 octombrie 2014.

Volumul eșantionului a fost de 1.095 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

2 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia