Întâlnire URGENTĂ și SECRETĂ în Italia. Amănunte EXPLOZIVE

Întâlnire URGENTĂ și SECRETĂ în Italia. Amănunte EXPLOZIVE

Vacanță secretă și urgentă, care a semănat mai mult cu o ședință de criză, a două personaje cheie din anturajul lui Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Dan Ioan Gheorghiu. DIG, vecinul de apartament și balcon al Penalului, nu este nimeni altcineva decât interpusul lui Dan Ioan Popescu, miliardarul SISTEMULUI retras acum în Italia. Tăriceanu, Gheorghiu și DIP au petrecut câteva zile pe riviera italiană, la una dintre proprietățile fostului ministru al lui Adrian Năstase. 

Despre cine este Dan Ioan Gheorghiu și legătura lui cu Ponta și DIP puteți citi în următoarele articole:

EXPLOZIV/Băieții destepți ai premierului Ponta (I)

EXPLOZIV/Ponta cu Gheorghiu, BARONUL RETEHNOLOGIZĂRILOR, ca Vâlcov cu amanta

EXPLOZIV/După ce l-a FALIMENTAT importând cărbune RUSESC din Ungaria prin firmele lui Gruia Stoica, Ponta vrea să ÎNGROAPE Complexul Energetic Hunedoara cu firma VECINULUI de BALCON

Ușor, ușor, după cum se cam agită băieții, se cam strânge lațul. Nu este de mirare acum nici de ce Tăriceanu a cerut ministerul economiei și energiei. Pe care l-au dat pe mâna unuia, Gerea, care are o reprezentanță Suzuki în faliment la Pitești. Deci un prostovan în spatele căruia pot arunca multe belele, la nevoie. 

Și se confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, că tot Dan Ioan Popescu este la butoanele afacerii ISPE/Romelectro. 

Romelectro a fost o firmă de comerț exterior a Securității, de care în perioada comunistă s-a ocupat Dan Ioan Popescu, ajuns mai apoi ministru în cabinetul Năstase.

Dan Ioan Gheorghiu a fost și consilierul personal al lui Adrian Videanu și face afaceri cu un alt personaj dubios, Marin Anton, fost PDL-PNL, actualmente UNPR. Firmele la care sunt asociaţi ISPE şi Marin Anton (cu participaţii care diferă de la o firmă la alta) sunt Solar Factory, Solar Energy Construction, Sun Park şi Photovoltaic Park. Anton a fost audiat recent la DNA.

Romelectro și-a consolidat  afacerile în perioada în care Dan Ioan Popescu, fostul ei coordonator din perioada comunistă, a fost ministrul industriilor în cabinetul condus de Adrian Năstase, perioadă în care a obținut contracte de la stat în valoare totala de aproape jumătate de miliard de dolari. La aceea vreme Gheorghiu era consilierul lui DIP. 
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Institutul de Studii și Proiectări Energetice SA (ISPE) are ca administratori pe Dan Ioan Gheorghiu, Virgiliu Rădulescu și Viorel Gafița. Directori sunt Dumitru Gârdian și Ion Eduard Ghițescu. Acționari la ISPE sunt Romelectro, cu 69, 19%, Dan Ioan Gheorghiu cu 9, 77, restul de acțiuni fiind deținute de acționari tip listă.

Romelectro a obținut controlul asupra ISPE în 2006, după cum puteți consulta în documentul de mai jos.

Bonus

La ISPE a lucrat și Ion Iliescu în perioada comunistă.


Gheorghiu, Ponta și Gafița


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria