Iohannis, așa cum NU l-ați mai văzut!

Iohannis, așa cum NU l-ați mai văzut!

Președintele Klaus Iohannis a participat vineri, alături de 23 de copii, la o oră de programare în cadrul campaniei Hour of Code 2015. "Sunt foarte mulțumit că ați venit astăzi și îmi place ce ați lucrat fiecare dintre voi", le-a spus președintele Iohannis copiilor care au participat la eveniment.

Șeful statului a mers la copiii participanți la eveniment și s-a interesat ce lucrează aceștia pe computer.

"Dar de ce ne trebuie toate comenzile acestea?", l-a întrebat șeful statului pe un mic programator. "Ca să facem jocul să meargă", i-a răspuns copilul.

Iar președintele a continuat să-i provoace pe micuți. "Aici totul merge bine?", a întrebat președintele Iohannis un alt copil. "Eu trebuie să programez ca să planteze frunzulițe", a spus o fetiță, șeful statului arătând că-i place ceea ce face aceasta. 

Copiii care au participat la această campanie organizată la Palatul Cotroceni au vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

"Prin organizarea acestui eveniment și susținerea campaniei Hour of Code 2015, președintele României dorește să readucă în atenția opiniei publice importanța competențelor digitale și a investiției în dezvoltarea abilităților de programare ale copiilor, dar și ale adulților, în procesul de învățare pe tot parcursul vieții", arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat.

Tutorialele urmate de copiii prezenți la Palatul Cotroceni sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org.

"Acestea demonstrează că programarea reprezintă o îmbinare între logică și matematică, între muncă și perseverență, fiind accesibilă chiar și la vârste mici. Performanța României în domeniul IT a dovedit fără echivoc nevoia de a stimula talentul nativ în acest domeniu în țara noastră", mai precizează sursa citată.

Hour of Code România este un eveniment organizat de Asociația ADFABER, care, în 2014, a reușit să implice peste 400.000 de români în activități de programare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren