Iohannis despre OUG privind migraţia primarilor: Acum se legiferează traseismul politic

Iohannis despre OUG privind migraţia primarilor: Acum se legiferează traseismul politic

Risc Seismic

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a afirmat, miercuri, referitor la ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor fără să îşi piardă mandatul, că "acum se legiferează traseismul politic" şi că dacă se va continua în stilul acesta se va întâmpla "un lucru extrem de simplu: pleacă Ponta, pleacă PSD".

Iohannis despre OUG privind migraţia primarilor: Acum se legiferează traseismul politic (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Acum se legiferează traseismul politic. Nu cred că românii vor sta şi se vor tot uita la aceşti teleguvernanţi şi vor fi foarte mulţumiţi. Dacă vor continua în stilul acesta se întâmplă un lucru extrem de simplu: pleacă Ponta, pleacă PSD. Din acest motiv noi protestăm şi vom explica oamenilor de ce este greşit", a declarat, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, Klaus Iohannis .

Întrebat dacă se teme că în acest fel PNL ar putea pierde un număr semnificativ de primari, liderul PNL a spus că se aşteaptă mai degrabă ca aleşii locali să se îndrepte către partidul său.

"Vom pierde foarte puţini aleşi locali. Cred chiar că este posibil ca unii dintre primari să vină la noi în unele judeţe. Oricum ar fi, mişcarea este fundamental greşită pentru că nu poţi avea o administraţie performată, dacă performanţa executivului constă în a exercita presiuni asupra aleşilor locali. Este inadmisibil!", a mai spus Iohannis.

Guvernul se va reuni joi în şedinţă, ţinând cont că Parlamentul îşi începe sesiunea de toamnă la 1 septembrie, pentru adoptarea mai multor ordonanţe de urgenţă, printre care şi cea prin care aleşii locali au posibilitatea, timp de două săptămâni, să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Surse oficiale au declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul va discuta joi ordonanţa de urgenţă privind migraţia politică a aleşilor locali. Potrivit acestora, ministerele mai au încă de făcut unele observaţii la ordonanţă, aceasta nefiind discutată încă la nivelul Executivului.

Primarii, preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii declaraţi supleanţi vor avea la dispoziţie zece zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 912 din 7 octombrie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, isi pot exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Sursa: mediafax.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”