Iohannis: Domnul Ponta nu vrea să se întâlnească cu mine, dar eu vreau să mă uit în ochii lui

Iohannis: Domnul Ponta nu vrea să se întâlnească cu mine, dar eu vreau să mă uit în ochii lui

Candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la Brăila, în primul miting electoral din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, că este gata să se întâlnească oricând cu Victor Ponta și să se uite în ochii lui, pentru că are să-i transmită un mesaj.

"Domnul Ponta, care nu vrea să se întâlnească cu mine, nu știu de ce, merge peste tot și spune că eu nu vreau să mă întâlnesc cu el. Domnul Ponta nu vrea să se întâlnească cu mine, dar eu vreau să mă uit în ochii lui. Păi, așa cum mă întâlnesc cu voi, așa vreau să mă uit în ochii lui și să-i spun: domnule Ponta, habar n-aveți cum să guvernați o țară, cum vreți să fiți președinte?", a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că în toată campania din turul întâi al prezidențialelor s-a aruncat cu "venin și minciună" asupra sa. "Ați fost mințiți, vi s-a spus că vreau să tai pensiile, mare minciună, eu vreau să ajung președintele României pentru a avea un Guvern care să facă să crească economia și să vă crească salariile și pensiile", a precizat Iohannis.

Referindu-se la viitorul premier pe care l-a anunțat Victor Ponta, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ACL a spus abia așteapă să îl vadă cum pune în aplicare măsurile care îi vor fi "impuse" de Partidul Social Democrat (PSD).

"Îl văd pe domnul Ponta venind de mână cu un prim-ministru de vreme bună, cu un prim-ministru care a mai fost o dată prim-ministru. Mă surprinde și mă întreb cum vrea oare domnul Tăriceanu anul viitor să stea în fața oamenilor, când PSD îi cere să mărească impozitele și taxele, când îi cere să renunțe la cota unică. Nu este bine și nu vă face bine această schimbare", a completat Iohannis.

Co-președintele ACL Vasile Blaga a declarat că primul miting din turul al doilea al campaniei pentru prezidențiale este organizat la Brăila, deoarece "Klaus Iohannis a ținut să începem campania electorală aici, datorită respectului pe care îl poartă brăilenilor".

"Noi, acum, nu alegem între doi oameni, între Ponta și Iohannis, ci între două moduri de a gândi politica, între două moduri de a veghea viitorul României", a mai spus Blaga.

Prim-vicepreședintele ACL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că în cazul în care PSD nu va dori o dezbatere prezidențială între Klaus Iohannis și Victor Ponta se va găsi o formulă pentru a pune presiune pe candidatul PSD-UNPR-PC să accepte dezbaterea. Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susținut vineri, după discuțiile cu staff-ul de campanie al ACL, că Iohannis nu-și dorește să participe la cele patru dezbateri organizate de televiziunile de știri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante