Iohannis: La Berlin am întâlnire confirmată cu doamna cancelar Merkel

Iohannis: La Berlin am întâlnire confirmată cu doamna cancelar Merkel

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că la începutul lunii februarie va face o deplasare în Franța, Germania și Belgia, el adăugând că la Berlin se va întâlni cu mai mulți oficiali, printre care se numără și cu cancelarul Angela Merkel.

Potrivit lui Iohannis, "cu siguranță" va exista și o vizită în Statele Unite ale Americii.

"Voi avea o deplasare în prima parte a lunii februarie la Paris, Berlin și Bruxelles și atunci voi întâlni la Paris pe președintele Hollande, probabil pe primul-ministru francez și alte personalități, iar la Berlin am întâlniri confirmate cu președintele Germaniei, doamna cancelar federal, președintele Parlamentului german și încă alte întâlniri, iar la Bruxelles în 12-13 februarie este sesiunea Consiliului European", a spus șeful statului la Realitatea Tv.

Președintele Iohannis a precizat că este important ca vizita în SUA să fie bine pregătită.

"La Washington cu siguranță va avea loc o astfel de vizită, însă trebuie să știți că nu este chiar așa de simplu să-ți exprimi dorința că mergi până la Washington și se întâmplă. Aceste vizite se pregătesc cu mult timp înainte și pentru mine nu este neapărat important să se întâmple acum, ci este important să fie o vizită bine pregătită, o vizită cu greutate și cu discuții pe măsură. Prefer să iau în calcul că durează un pic mai mult decât să facem o vizită care nu atinge toate obiectivele pe care ni le propunem", a declarat șeful statului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…