Iohannis: Numărul celor plecaţi din ACL este incomparabil mai mic decât numărul aşteptat de PSD

Iohannis: Numărul celor plecaţi din ACL este incomparabil mai mic decât numărul aşteptat de PSD

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că numărul aleşilor locali care au părăsit ACL în baza OUG 55 este "incomparabil mai mic" decât s-au aşteptat PSD şi Victor Ponta atunci când au iniţiat actul normativ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iohannis: Numărul celor plecaţi din ACL este incomparabil mai mic decât numărul aşteptat de PSD (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

Klaus Iohannis a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, ce părere are despre numărul aleşilor locali care au părăsit ACL pe durata celor 45 de zile prevăzute în OUG 55 privind migraţia aleşilor locali, el spunând că abordarea i s-a părut "neconstituţională şi eronată".

"Mi s-a părut neconstituţională şi eronată această abordare. Chiar dacă, aparent, numeric, destul de mulţi aleşi locali au decis să părăsească ACL şi să treacă la alte formaţiuni politice, în realitate, numărul lor, comparat cu numărul celor care au rămas membri ai ACL este totuşi mic. În cursul zilei de azi (vineri - n.r) şi mâine (sâmbătă - n.r) vom avea datele complete de la cele două secretariate generale ale ACL şi vom şti exact despre ce procent vorbim", a spus Iohannis.

El a explicat însă că numărul celor care au plecat din ACL este "incomparabil mai mic" decât se aştepta PSD.

"Pot să vă spun că numărul celor care au plecat este incomparabil mai mic decât numărul aşteptat de iniţiatorii ordonanţei, în speţă, PSD şi primul-ministru candidat Ponta", a mai spus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, Elmar Brok, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că apariţia OUG 55 înaintea alegerilor prezidenţiale este "un conflict cu statul de drept".

"Nu înţeleg cum se pot elabora legi înaintea campaniei electorale sau în campania electorală care să fie valabile pentru 45 de zile. Este un conflict cu statul de drept în aceste măsuri. Legea este aici ca să-l păzească pe cetăţean în faţa statului şi nu să le dea libertăţi de mişcare celor care se află la putere", a declarat Elmar Brok.

Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, liderii ACL din judeţul Sibiu, nu au putut preciza numărul aleşilor locali care au părăsit alianţa pentru o altă formaţiune politică.

Raluca Turcan a precizat că PDL are 21 de primari în judeţul Sibiu, iar aceştia "şi-au reînoit adeziunea", iar Mircea Cazan a spus că PNL are 11 primari în judeţ.

Cei doi lideri nu au putut clarifica situaţia consilierilor locali, dar au afirmat că este vorba de "doar câteva persoane".

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...