Iohannis RUPE TĂCEREA: Ideea alegerii primarilor în două tururi este foarte bună. Cioloș reacționează POZITIV

Iohannis RUPE TĂCEREA: Ideea alegerii primarilor în două tururi este foarte bună. Cioloș reacționează POZITIV

Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la Iași, că ideea alegerilor pentru funcția de primar în două tururi de scrutin este foarte bună, el adăugând că schimbarea legii actuale depinde de partidele parlamentare și de Guvern și le dorește acestora să găsească "cea mai înțeleaptă soluție".

"Ideea este, sigur, foarte bună. Întrebarea se pune dacă se mai poate, cu așa puțin timp înainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare și, sigur, în oarecare măsură, a Guvernului. Eu le doresc să găsească cea mai înțeleaptă soluție", a afirmat șeful statului. 

UPDATE: Ciolos spune ca in privinta alegerilor pentru primari in doua tururi studiaza toate variantele posibile

La randul sau, premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, la Iasi, raspunzand intrebarilor presei, ca va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonante de urgenta referitoare la desfasurarea alegerilor locale in doua tururi de scrutin, el aratand ca studiaza toate posibilitatile cu privire la implementarea acestei masuri, printre care ar fi inclusiv cea a asumarii raspunderii in Parlament, transmite Agerpres.

"Studiem toate posibilitatile", a raspuns Ciolos, fiind intrebat de un jurnalist daca varianta asumarii raspunderii ar fi una fezabila pentru a implementa masura votului in doua tururi pentru functia de primar. Jurnalistul a revenit si a intrebat daca acest raspuns al premierului inseamna ca nu exclude aceasta varianta, iar Ciolos a raspuns similar: "Studiem toate posibilitatile".

Totodata, seful Guvernului a fost intrebat daca va fi de acord cu varianta unei Ordonante de Urgenta a Guvernului care sa modifice legea alegerilor locale in acest sens, daca partidele ar fi de acord. "O sa discut cu partidele politice intai", a raspuns Ciolos.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...