Iohannis: Sper că Antonescu va fi loial partidului şi mă va susţine la prezidenţiale, e vorba de PNL

Iohannis: Sper că Antonescu va fi loial partidului şi mă va susţine la prezidenţiale, e vorba de PNL

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a exprimat luni seară convingerea că fostul preşedinte al partidului, Crin Antonescu, îl va susţine în campania pentru prezidenţiale pentru că îşi va da seama că nu este vorba despre persoana sa, ci despre proiectul PNL şi va fi loial partidului.

Iohannis: Sper că Antonescu va fi loial partidului şi mă va susţine la prezidenţiale, e vorba de PNL (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat într-o emisiune la B1 Tv care a fost situaţia răcirii relaţiei sale cu Crin Antonescu , cel care l-a promovat în PNL şi a ajuns în cele din urmă să afirme că nu ştie dacă îl va susţine pe acesta la alegeri.

"Eu nu ştiu să fac politică decât deschis, public şi transparent. Nu mă pricep la niciun fel de înţelegeri subterane sau partizane (...) Nu am avut nicio înţelegere cu Crin Antonescu sau cu PNL ce facem după europarlamentare, şi poate aici a fost problema", a afirmat Iohannis.

El a precizat că în momentul în care Crin Antonescu, preşedintele PNL din acel moment, ameninţa că îşi va prezenta demisia dacă partidul nu ia 20% la europarlamentare, i-a spus acestuia să nu mai facă astfel de afirmaţie.

"L-am rugat pe Crin Antonescu să nu mai facă acea afirmaţie şi a continuat să o facă. Şi-a însuşit-o, şi-a dat demisia. Şi eu mi-am dat demisia", a spus Iohannis.

El a amintit că în prima şedinţă după acest moment a solicitat derogare pentru a candida la şefia PNL.

"La interval de o săptămână domnul Antonescu s-a pus în faţa camerelor de luat de vederi, fără să fi informat pe cineva din partid, şi a spus că se retrage şi din interimat (la şefia PNL, n.r.), şi din candidatură la preşedinţie. Şi atunci lucrurile au decurs după cum le cunoaştem. Eu am continuat să-mi fac campanie pentru şefia partidului şi mi-am anunţat şi intenţia de a candida la preşedinţie", a mai spus Iohannis.

El a fost întrebat când s-a rupt relaţia sa cu Crin Antonescu.

"Lucrurile au luat această turnură exact în moment în care Crin Antonescu, unilateral, singur, fără să se consulte cu cineva, s-a retras şi din interimat, şi din candidatură pentru prezidenţiale. Nu am avut nicio discuţie, am vorbit cu colegi, nimeni nu a avut nicio discuţie. Ei, în momentul acela, când s-a retras din ambele ipostaze, evident că mi-am pus problema ce se întâmplă cu PNL mai departe", a mai explicat liderul PNL.

El a mai spus că după acest moment a avut o discuţie "semi-lămuritoare" cu Crin Antonescu.

"Eu cred că în final mă va susţine, fiindcă este loial partidului şi în definitiv îşi va da seama că nu este vorba despre Klaus Iohannis . Este vorba despre PNL, este vorba despre noul PNL, despre dreapta rezultată din fuziunea PNL şi PDL, ca fost preşedinte al PNL cu siguranţă va veni alături de echipa partidului", a mai spus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria