Iohannis spune că PNL şi PDL realizează o evidenţă a aleşilor locali care părăsesc cele două partide

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, la Giurgiu, că PNL şi PDL realizează o evidenţă a aleşilor locali care decid să rămână membri ai partidelor din partea cărora au fost aleşi, la nivelul secretariatelor generale PNL-PDL.

Iohannis a fost întrebat dacă la nivelul PNL şi PDL se ştie câţi aleşi locali vor părăsi partidul folosind prevederile OUG 55/2014.

”După ce avem centralizările la secretariatele generale ale partidelor putem să vă dăm această informaţie. (...) Noi vrem să ştim unde stăm, mi se pare normal (să solicităm din partea aleşilor să comunice partidului ce decid, n.r.). Adică Guvernul dă ordonanţe şi se joacă de-a traseismul politic, trebuie să ştim şi noi, ok: domnul primar, ai fost ales pe lista noastră, eşti cu noi sau eşti cu ei? Simplu”, a spus Iohannis.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că este vorba despre o informare realizată în interiorul partidului şi nu despre declaraţii depuse la sediile autorităţilor locale conform OUG 55/2014.

Totuşi, preşedintele CJ Giurghiu, Vasile Mustăţea, a anunţat că a fost primul ales local din judeţ care a depus declaraţia privind opţiunea politică, în cadrul conferinţei de presă comună cu Iohannis.

”Eu am vrut să arăt partidului meu, domnului Iohannis, că am optat pentru PNL şi nu mai pot să mai fac nicio altă opţiune până se termină aceste 45 de zile”, a spus Mustăţea.

În 5 septembrie, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, declara, la Braşov, că nu va face o declaraţie de opţiune politică, conform OUG 55/2014, iar acest gest îl recomandă tuturor aleşilor locali, motivându-şi gestul prin faptul că actul normativ care permite migraţia politică ar fi neconstituţional.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

2 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

3 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

4 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

5 Primul semnal din USR. Cosette Chichirău, contracandidata lui Barna la alegerile interne: „Nu știu ce va face …

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?