Iohannis spune că PNL şi PDL realizează o evidenţă a aleşilor locali care părăsesc cele două partide

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, la Giurgiu, că PNL şi PDL realizează o evidenţă a aleşilor locali care decid să rămână membri ai partidelor din partea cărora au fost aleşi, la nivelul secretariatelor generale PNL-PDL.

Iohannis a fost întrebat dacă la nivelul PNL şi PDL se ştie câţi aleşi locali vor părăsi partidul folosind prevederile OUG 55/2014.

”După ce avem centralizările la secretariatele generale ale partidelor putem să vă dăm această informaţie. (...) Noi vrem să ştim unde stăm, mi se pare normal (să solicităm din partea aleşilor să comunice partidului ce decid, n.r.). Adică Guvernul dă ordonanţe şi se joacă de-a traseismul politic, trebuie să ştim şi noi, ok: domnul primar, ai fost ales pe lista noastră, eşti cu noi sau eşti cu ei? Simplu”, a spus Iohannis.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că este vorba despre o informare realizată în interiorul partidului şi nu despre declaraţii depuse la sediile autorităţilor locale conform OUG 55/2014.

Totuşi, preşedintele CJ Giurghiu, Vasile Mustăţea, a anunţat că a fost primul ales local din judeţ care a depus declaraţia privind opţiunea politică, în cadrul conferinţei de presă comună cu Iohannis.

”Eu am vrut să arăt partidului meu, domnului Iohannis, că am optat pentru PNL şi nu mai pot să mai fac nicio altă opţiune până se termină aceste 45 de zile”, a spus Mustăţea.

În 5 septembrie, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, declara, la Braşov, că nu va face o declaraţie de opţiune politică, conform OUG 55/2014, iar acest gest îl recomandă tuturor aleşilor locali, motivându-şi gestul prin faptul că actul normativ care permite migraţia politică ar fi neconstituţional.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…