Iohannis: Un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe

Iohannis: Un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe

Candidatul ACL la Președinția României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-un miting la Casa de Cultură din Năvodari, că oamenii trebuie să meargă la vot pentru că exprimarea acestui drept este cea mai puternică armă a cetățeanului în democrație.

El a întreprins, miercuri, un turneu pentru electoral în municipiile Mangalia, Medgidia și în orașul Năvodari, din județul Constanța, pe parcursul zilei având mai multe întâlniri cu simpatizanții și susținătorii săi, printre care și mitingul de la Casa de Cultură, dedicat întâlnirii cu persoanele de vârsta a treia.

'Dragii mei, duminică votăm. Ne alegem președintele și este legitimă întrebarea: Despre ce sunt aceste alegeri ? (...) România noastră este a seniorilor care au muncit o viață întreagă în regimul trecut, dar și în acest regim, iar societatea nu i-a răsplătit cum se cuvine. A lor este cea a corupților și a găștilor din partid. Deci, vrem România lor sau România noastră? România lucrului bine făcut este România pe care v-o propun eu. O Românie de oameni normali, pentru oameni normali. (...) Un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe !', a afirmat Iohannis

El a făcut referire și la modelul economic propus în proiectul său de țară. 'Vreau să punem România pe picioare. Asta vreau eu. Să facem aceste lucruri împreună trebuie să mergem la vot. Încă de acum, de duminică, 2 noiembrie, trebuie să dăm semnalul schimbării ca votul dumneavoastră să conteze și în 16 noiembrie, să avem România lucrului bine făcut. Mergeți acasă și vorbiți cu prietenii, cu vecinii, cu rudele și întrebați-i dacă le merge mai bine de când este Victor Ponta premier. Vă place România lui Victor Ponta? Spuneți oamenilor că votul lor contează. Spuneți oamenilor că dacă vor o altfel de Românie, să meargă la vot. Un vot. Un singur vot poate să facă diferența între lege și hoție, între fapte și vorbe. Acest vot este al vostru. Votul este cea mai puternică armă a cetățeanului în democrație. Folosiți-l!'

Candidatul ACL a atras atenția și asupra scandalurilor legate de corupție și politicienii românii. 'În aceste zile vedem cea mai urâtă față a politicii românești din ultimii 25 de ani. Vedem politicieni cunoscuți duși la Parchet, cercetați pentru corupție. Vedem politicieni în Parlament care votează să-și apere corupții din partid. Vedem politicieni în Parlament care în loc să facă legi pentru cetățeni, fac ei pentru ei, să se apere de justiție. Vedem o Românie a baronilor locali. Vedem o Românie a retrocedărilor ilegale. Vedem România lor. Dar vă spun, dragii mei, nu trebuie să lăsăm lucrurile așa. Noi, cu votul nostru, putem să venim cu România normală, cu România lucrului bine făcut, cu România noastră, a tinerilor care vor o școală bună și locuri de muncă, nu a clicilor de partid. România noastră este a oamenilor care sunt în puterea vârstei, dar abia le ajung banii pentru impozite și taxe și nu a baronilor locali", a încheiat Iohannis.

El a fost însoțit de copreședintele ACL, Vasile Blaga, europarlamentarul Ramona Nicole Mănescu, senatorii Gigi Chiru, Puiu Hașotti și deputații Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu și Victor Manea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea