Iohannis, unde îți este DEMNITATEA? CÂT o să-i mai lași să-și bată joc de tine?

Iohannis, unde îți este DEMNITATEA? CÂT o să-i mai lași să-și bată joc de tine?

O vorbă veche spune așa: pe cine nu lași sa moară, nu te lasă sa trăiești!

Klaus Iohannis vede pe propria piele ce înseamnă să nu ai experiența politică. Marea speranță națională, Iohannis, a ajuns ciuca bătăilor de joc. Ponta l-a făcut de râsul unei țări întregi zicându-i că e ca „surda-n hora”. Jocul de cuvinte este bine ales de premier, care după ce a încasat luni în șir la ficatul politic se suie în capul președintelui. Iohannis săracul nu știe cât de letale sunt ștampilele de tipul „surda-n hora” – o vorba bătrânească – care pe întelesul zilelelor noastre înseamnă că Iohannis e pur și simplu papagal în ochii lui Ponta.

Umilințele pentru Iohannis sunt doar la inceput. Va deveni o țintă a bășcăliei tuturor: televiziunile mogulilor, PSD + UNPR, oamenii din sistem care îl simt slab. De fapt, asta este și problema președintelui: senzația acută că este lipsit de forță și consistență, că a câștigat întâmplator alegerile și că nu conduce, de fapt, România. Este clar pentru toți românii (în special pentru oamenii din sistemul de putere- parchete și servicii) că omul e o fantoșă. Cel puțin asta e impresia pe care o lasă în acest moment. Stilul său indecis, incolor și insipid îi va fi fatal.

Mulți au crezut că românii după 10 ani de Băsescu își doresc un altfel de conducător. Consensual, chipurile. Pe dracu! Au vrut să-l penalizeze pe Victor Ponta la alegeri. Și au reușit. Iohannis uită două lucruri: oamenii l-au votat ca să-l dea jos pe V. Ponta și să rezolve problema diasporei. Restul sunt povești.

Iohannis ar face bine să se trezească, în primul rând pentru țara asta amărâtă, călărită de mafia ocultă numită Systema (cuvântul e rusesc). Dacă cumva citiți rândurile astea, Herr Iohannis, și nu le înțelegeți pe de-a-ntregul, rugați-l pe Edy Hellvig să vi le explice! Mai comprehensibil (sîc!) decât atât nu se poate!

Silviu Mănăstire

NR. Toată gloata ziaristică din România s-a repezit ieri să salute împăcarea dintre Palate după întâlnirea Ponta-Iohannis. Nimeni, dar absolut nimeni, n-a remarcat mesajul subliminal din textul postat de Penal pe Twitter:

"Intalnire cu Pres. Iohannis/ deschidere totala pt dialog, respect reciproc si colaborare Guv-Pres pt bunul mers al Romaniei!", a scris Ponta pe Twitter. 

Penalul a dat semnalul care trebuia, singurul motiv pentru care s-a deplasat la Cotroceni. S-a întâlnit cu PREȘ la PREȘ...


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…