Ion Cristoiu: Suspendarea Legii aleșilor locali – prima măsură din Planul mai vast de Fraudare a alegerilor prezidențiale de către PSD

Ion Cristoiu: Suspendarea Legii aleșilor locali – prima măsură din Planul mai vast de Fraudare a alegerilor prezidențiale de către PSD

Legea 293/2004, cunoscută și sub numele de Legea Statului aleșilor locali, interzice primarilor migrarea politică. Dacă n-o respectă, edilul pierde funcția.
De ce a fost adoptată această Lege – nu cred că trebuie să mai amintesc.
Primarii fuseseră în perioada postdecembristă ținta presiunilor exercitate de partidele de la Putere, pentru a pleca din partidele în numele cărora au fost aleși și a se înscrie în formațiunile Puterii.

De regulă, acest fenomen se petrecea în anii electorali parlamentari și prezidențiali, cînd partidele de la Putere, în buna tradiție a politicii românești, profită de asta și comit tot felul de abuzuri pentru a rămîne la Guvernare.

Zilele trecute, agențiile de presă au difuzat o Declarație a lui Liviu Dragnea, vicepremier din partea PSD, potrivit căreia Guvernul Ponta va da pînă la finele lui august o Ordonanță de urgență prin care Legea aleșilor locali va fi suspendată timp de două săptămîni, timp în care primarii vor putea trece la un alt partid fără să fie sancționați.
Firește, prin alt partid se înțelege unul dintre partidele Coaliției de Guvernare: PSD, UNPR, PC.

Citind știrea, am crezut că e o vorba de una dintre acele declarații făcute de politicienii de  la Centru cînd ajung în provincie, la o Conferință de presă, și le pică mucii după vreo jurnalistă de pe plan local. Dînd curs tîmpirii specifice masculului în călduri, politicianul vrea s-o dea gata pe tipa pempantă cu o inițiativă senzațională.

Cum să cred altfel?

Liviu Dragnea anunța o inițiativă unică în Istoria democrației românești:

Suspendarea unei Legi de către Partidul de la Putere pentru ca pe timpul suspendării infracțiunea sancționată de Lege să devină legală.

Că o Lege poate fi înlocuită cu altă Lege- asta mai înțeleg, deși migrația politică e un flagel în România de azi de nocivitatea corupției, dar ca să suspenzi Legea pentru o perioadă de timp, cît ai tu nevoie, partid la Putere, să-ți satisfaci interesele banditești, asta n-am mai auzit.

Dînd curs acestei inițiative, poate fi suspendat Codul penal pentru două săptămîni, timp în care criminalii pot crăpa capete la rînd cu toporul, fără să li se  întîmple nimic, sau, ca să ne apropiem de esența PSD,  poate fi suspendată Legea împotriva corupției, pentru ca Penalii din PSD să poată fura o vreme fără ca asta să fie considerată infrațiune.
Duminică însă, Dan Șova (purtătorul de cuvînt cu adevărat penal al Penalilor din PSD) a declarat că inițiativa cu suspendarea Legii Aleșilor locali e o inițiativă a PSD.

Să recapitulăm.
Pentru că are nevoie la prezidențiale de primari care să-i asigure lui Victor Ponta 40% din voturi, PSD pune la cale o lovitură banditească la adresa Democrației:
Suspendarea unei Legi pentru o perioadă de tim, prin Ordonanță de urgență!

De ce prin Lege dată de Guvern și nu de Parlament?
Pentru că în perioada vacanței parlamentare, Ordonanța de urgență nu poate fi contestată la CCR decît de Avocatul Poporului.
Care Avocat al Poporului nu-i nimeni altul decît Mituitul Victor Ciorbea!

Ca și în cazul Ordonanței privind educația, Victor Ponta pregătește o măsură anticonstituțională care să nu poate fi nici măcar verificată de CCR.
Suspendarea unei Legi de o covîrșitoare importanță pentru democrația din România e o măsură prin care Victor Ponta urmărește racolarea în proporții de masă a primarilor Opoziției pentru ca el să cîștige scrutinul prezidențial fără a catadicsi măcar să participe la confruntările pentru turul întîi.

Avem de a face astfel cu o măsură din seria de măsuri pregătite de PSD pentru a frauda alegerile prezidențiale.
Aberația cu suspendarea aplicării unei legi care se aplică din 2004, de zece ani, adică, trebuie să primească din partea tuturor partidelor de Opoziție un răspuns mult mai puternic decît scrisorele și comunicatele de protest de pînă acum.
Se poate merge pînă la amenințarea cu boicotarea scrutinului.
Nu de alta, dar dacă vor vedea că se poate, bandiții din PSD vor pune la cale și alte măsuri menite a-l aduce cu orice preț la Cotroceni pe Candidatul Penalilor, numitul Victor Ponta.

NB: Pun pariu că un partid de Opoziție su de va grăbi să facă vreo acțiune concretă împotriva aberației cu suspendarea Legii aleșilor locali.
Nu, nu e vorba de partidul lui Tăriceanu, deși și acesta e unul dintre beneficiarii Ordonanței.
Și asta din simplul motiv că partidul lui Tăriceanu nu e unul din Opoziție.

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-suspendarea-legii-alesilor-locali-prima-masura-din-planul-mai-vast-de-fraudare-a-alegerilor-prezidentiale-de-catre-psd/

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

4 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

5 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?