Ion Cristoiu:În numele lui Victor Ponta, PSD-ista Gabriela Firea umblă la prohabul lui Klaus Iohannis!

Ion Cristoiu:În numele lui Victor Ponta, PSD-ista Gabriela Firea umblă la prohabul lui Klaus Iohannis!

Îi spuneam unui mai tînăr confrate că pentru mine, care practic interviul tv de zece ani, dialogul cu un politician sau, mă rog, cu un om public, e momentul în care-mi dau seama dacă e sau nu ceva de capului lui.

Așa am descoperit-o pe Elena Udrea, în 2005, care a dat primul ei interviu tv mai acătării într-o emisiune moderată de mine, și – țineți-vă bine! – așa l-am descoperit pe Valeriu Zgonea, care mi s-a părut mult mai profund decît pare în intervențiile sale din ultimul timp. Despre Traian Băsescu, inutil să mai spun că e cel mai bun interlocutor de interviu, dacă-i pui întrebări incomode.
Dacă îi pui întrebări de treabă, Traian Băsescu e mai slab decît Mircea Geoană, unul dintre politicienii cu faima de asasin de rating.

Sub acest semn, interviul cu Klaus Iohannis de la Realitatea Tv, la emisiunea lui Rareș Bogdan, a fost pentru mine momentul de răscruce pentru înțeles, luînd în serios campaniile tendențioase împotriva candidatului ACL, Klaus Iohannis mi s-a dezvăluit ca un politician care merită să fie președintele României. Mi-am dat seama că imaginea de ins cu cap de lemn, de ins gol pe dinăuntru ca o tobă, își avea motivul în intrebările de treabă puse la alte interviuri, întrebări la care Klaus Iohannis, mai puțin familiarizat cu presa de la București, răspunde cu clișee politicianiste.

Una dintre întrebări a vizat realitatea că n-are copii.
Klaus Iohannis mi-a răspuns că de vină e o neputință a lui fiziologică.
Așa cum au observat telespectatorii, după răspuns s-a lăsat în platou o tăcere stînjenitoare, provocată și de părerea mea de rău c-am abordat o temă atît de personală, fără nici o legătură cu funcția de președinte. În definitiv, a avea sau nu copii e o  chestiune care ține de decizia cuplului și, nu de puțin ori, de alte taine, ascunse sub chiloți sau dincolo de prohab.

Se înțelege c-am rămas uluit văzînd că Gabriela Firea, femeie, presupusă deci mai delicată decît noi, bărbații, îl atacă pe Klaus Iohannis într-o chestiune care, repet, ține de viața intimă a cuiva.

Gabriela Firea s-a măritat cu un alt bărbat cînd răposatul soț nici măcar nu se răcise. Și s-a măritat cu huiet, să știe toată țara. Noi, oameni de bun simț, n-am atacat-o pentru asta.. ne-am zis zis că am fi porci dacă am grohăi pe seama unei chestiuni strict personale a distinsei. Ca și-n cazul lui Klaus Iohannis, am considerat că n-avem dreptul să ne vîrăm nasul sub plapuma unor oameni.

Acum în cel mai deplin țățism, rar întîlnit în campaniile anterioare, purtătoarea de cuvînt a PSD, îl atacă pe Klaus Iohannis pentru o chestiune intimă, fără nici o legătură cu politica.

Noi, bărbații, am ezitat să ne vîrîm nasul în chiloții Gabrielei Firea.
Iată însă că ea, femeie, nu șovăie să-l descheie la prohab pe Klaus Iohannis în public.

Pînă acum, șeful Gabrielei Firea, numitul Victor Ponta, nu și-a cerut scuze de la Klaus Iohannis pentru porcăria la care s-a dedat PSD-ista, în numele lui Victor Ponta, al cărei purtător de cuvînt e.
Vrea Victor Ponta ca în campania electorală să se umble la fiziologie.
Dacă mă gîndesc la ce se știe despre el, nu cred c-ar fi bine ca bătălai electorală s-o ia pe drumul atacurilor la fiziologie.

http://www.cristoiublog.ro/

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor