Kelemen Hunor: Atingerea pragului electoral de 5% va fi o provocare din cauza situaţiei demografice

Kelemen Hunor: Atingerea pragului electoral de 5% va fi o provocare din cauza situaţiei demografice

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că atingerea pragului electoral de cinci la sută la alegerile europarlamentare "va fi o provocare din cauza situaţiei demografice", dar este convins că Uniunea va fi reprezentată în Parlamentul European.

Kelemen Hunor (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Arad, că pentru Uniune va fi "o provocare" atingerea pragului electoral de cinci procente, la alegerile pentru Parlamentul European.

"Din cauza situaţiei demografice, avem o provocare de a atinge pragul electoral de cinci la sută, nu neg acest lucru, dar sunt convins că vom trece. De numărul de mandate şi procente nu vreau să vorbesc, dar după cum evoluează pregătirea campaniei şi după cum simţim, sigur vom fi prezenţi în Parlamentul European", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a fost prezent la Arad pentru a participa la câteva manifestări organizate de UDMR la împlinirea a zece ani de la reamplasarea Statuii Libertăţii în oraş, respectiv în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare.

Parcul Reconcilierii Româno-Ungare a fost inaugurat în 2005, după o investiţie de aproximativ 13 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei, respectiv 10 milioane de lei, provenind de la Guvernul României şi fiind alocată pentru construirea Arcului de Triumf, care simbolizează revoluţia transilvănenilor de la 1848-1849.

În parc a fost reinstalată, în 2004, cu un an înainte de inaugurare, Statuia Libertăţii, monument maghiar care a fost ridicat în anul 1880, la comemorarea execuţiei a 13 generali revoluţionari ucişi la Arad în urma revoluţiei de la 1848-1849.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale