Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă de la mine, ca viitor președinte, la mai multă seriozitate

Klaus Iohannis: Oamenii așteaptă de la mine, ca viitor președinte, la mai multă seriozitate

Candidatul ACL la Președinția României, Klaus Iohannis, a declarat duminică, la Oradea, că oamenii așteaptă de la el ca viitor președinte să impună un altfel de politică în România, mai multă seriozitate, să aducă mai multă prosperitate și mai multe șanse.

"În special, oamenii îmi spun că se așteaptă de la mai multe locuri de muncă. Acesta este exact lucrul pe care mi-l doresc și eu" a declarat, într-o scurtă declarație de presă, Klaus Iohannis.

Întrebat care dintre prerogativele președintelui, potrivit Constituției, este cel mai greu de aplicat, Klaus Iohannis a răspuns că "toate se aplică relativ ușor".

"Ce este cel mai greu de aplicat, mai degrabă greu de pus în practică, este viziunea președintelui. Totodată, consider că acesta este lucrul cel mai important. Președintele face lucrurile ce sunt scrise în Constituție, dar rolul lui este mult, mult mai important pentru societate prin viziunea cu care vine și, dacă are noroc, o poate pune în practică și poate să miște societatea în ansamblul ei", a spus el.

Candidatul ACL la prezidențiale a participat anterior la o întâlnire cu aproape o sută de oameni de afaceri bihoreni, precum și la festivitățile prilejuite de Ziua Orașului.

"Oamenii de afaceri m-au încurajat, mi-au spus problemele lor, doleanțele dânșilor și am putut să constat că ceea ce își doresc dânșii sunt exact lucrurile pe care și eu le-am propus și noi, noul mare partid de dreapta, începând de la relaxare fiscală, transparență, predictibilitate în legislația fiscală la nevoia de infrastructură", a subliniat candidatul ACL.

El a precizat că îi place în Oradea, mai cu seamă că, după festivitățile din parcul 1 Decembrie, a avut ocazia să se plimbe puțin prin oraș.

"Trebuie să spun că vă invidiez pentru parcurile pe care le aveți în Oradea. În Sibiu, din păcate, stăm un pic mai înghesuiți în oraș. Sper să le îngrijiți așa cum se cuvine, ca să le aveți pentru foarte multe generații", a spus Iohannis.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, liderul organizației liberale a municipiului, și-a manifestat onoarea de a-l avea ca oaspete pe liderul PNL și candidatul ACL la alegerile din 2 noiembrie.

"Este o onoare pentru mine, ca primar, ca dl Iohannis să fie astăzi la Oradea alături de ceilalți lideri ACL. Sper ca prezența dânșilor să fie de bun augur atât în ce privește votul din primul tur la alegerile prezidențiale, dar și din turul al doilea. Cred că pentru Oradea și pentru mine, ca român, este foarte important ca alegerile prezidențiale să fie câștigate de domnul Klaus Iohannis", a menționat Bolojan.

Klaus Iohannis s-a deplasat ulterior la întâlniri electorale cu oameni din Beiuș și Aleșd.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...