Legea prin care universitarii și academicienii pot fi șefi de secție la spitale publice cu aprobarea managerului, promulgată

Legea prin care universitarii și academicienii pot fi șefi de secție la spitale publice cu aprobarea managerului, promulgată

Președintele Traian Băsescu a promulgat, marți, Legea care prevede că, în unitățile sanitare publice, profesorii universitari și academicienii pot ocupa funcții de șef de secție până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului.

Foto: (c) ALEX MICSIK /AGERPRES FLUX

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat marți decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Art. 184 alin. (6) și (11) din Legea nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Potrivit legii, art. 184 alin (11) din Legea 95/2006 se modifică după cum urmează: "în unitățile sanitare publice profesorii universitari, medicii membri titulari și membri corespondenți ai Academiei de Științe Medicale și ai Academiei Române, medicii primari doctori în științe medicale pot ocupa funcții de șef de secție până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului".

De asemenea, alin. (6) art. 184 din aceeași lege se modifică astfel: "în spitalele clinice, secțiile, laboratoarele și serviciile medicale clinice funcția de șef de secție, șef de laborator, șef de serviciu medical și director medical se ocupă de cadrul didactic recomandat de senatul instituției de învățământ medical superior în cauză, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului".

AGERPRES/(AS-autor: Florentina Peia, editor: Vicențiu Purcărea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia