Lipsă de profesionalism sau lipsă de parale în cazul presei noastre?!




Lipsă de profesionalism sau lipsă de parale în cazul presei noastre?!

Joi seara, la analiza săptămînii, făcută cu Rareș Bogdan la Jocuri de putere, de pe Realitatea Tv, am comentat pe larg ceea ce s-ar numi, folosind un cuvînt mediocru al presei comuniste, oglindirea prezenței lui Victor Ponta la ONU.

Despre viața și activitatea lui Victor Ponta la ONU, RRA a transmis pe 23 septembrie 2014 această știre:
„Deschiderea celei de a 69-a sesiuni a Naţiunilor Unite, care va avea loc astăzi, în jurul orei 16:00, ora Bucureştiului, a fost prefaţată aici, la New York, de o recepţie oferită şefilor de stat şi de guvern de către preşedintele american, Barack Obama, şi de prima doamnă, recepţie la care au fost prezenţi premierul Victor Ponta, însoţit de soţia sa, şi ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean.”

De la Recepție, Victor Ponta a pus pe Facebook o poză în care el și Daciana apar în ținută de gală împreună cu Barack Obama și nevasta acestuia.
În România, publicarea pozei de către televiziuni și ziare s-a transformat într-o săbătoare națională, ca la Luarea redutei Grivița.
Instantaneul a fost prezentat sub titluri precum: Victor Ponta a discutat cu Barack Obama,Victor Ponta s-a întîlnit cu Barack Obama.

În realitate n-a fost vorba de nici o întîlnire, nici măcar de o poză făcută de familia Obama cu familia Ponta.
Pur și simplu, toți șefii de stat și de guvern invitați la recepție au fost primiți la intrare de cuplul prezidențial american, care s-a tras în poză cu fiecare cuplu invitat.
Acest lucru se putea constata la o simplă verificare pe Internet.

Pentru mine rămîne o enigmă cum a putut presa noastră să fie atît de ușor manipulată de Victor Ponta.
Să fie vorba de lipsă de profesionalism sau lipsă de parale?

NB: Bag seamă că un anume Petru Romoșanu, tovarășul de viață al lui Cornel Nistorescu, mă înjură în foaia negustorului de case și dependințe Cotidianul.
În urmă cu cîțiva ani acest Petru Romoșanu mă pupa în fund la telefon. Cu aceleași buze cu care mă înjură acum în scris la Cotidianul.

http://www.cristoiublog.ro/


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...