MAE: Adresele secțiilor de votare din străinătate se regăsesc pe site-ul instituției

MAE: Adresele secțiilor de votare din străinătate se regăsesc pe site-ul instituției

Ministerul Afacerilor Externe informează, joi, că adresele secțiilor de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale se regăsesc pe site-ul instituției, la secțiunea "Alegeri pentru Președintele României 2014".

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, la alegeri cetățenii români aflați în străinătate în ziua scrutinului vor putea să voteze în baza actelor de identitate prevăzute de Biroul Electoral Central (BEC) în Decizia nr. 10/ 2014.

"Pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea și aplicarea unitară a dispozițiilor privitoare la alegeri de către toate autoritățile, instituțiile și organismele cu responsabilități în materie electorală sunt asigurate de Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale", precizează sursa citată.

Numerotarea celor 294 de secții de votare organizate în străinătate a fost stabilită prin Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 1839/ 2014, publicat în Monitorul Oficial al României (Partea I, nr. 677), la data  de 16 septembrie 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante