MAE: Din păcate, Viktor Orban a ales să posteze imagini incluzând simboluri ale Ungariei Mari și ale Ținutului Secuiesc

MAE: Din păcate, Viktor Orban a ales să posteze imagini incluzând simboluri ale Ungariei Mari și ale Ținutului Secuiesc

Din pacate, la numai o zi dupa ce a facut apel la pragmatism si s-a pronuntat in favoarea unei "relatii eficiente" romano-ungare, premierul ungar V. Orban a ales sa posteze pe contul sau de Facebook imagini incluzand simboluri ale Ungariei Mari si ale Tinutului Secuiesc, acuza Ministerul Afacerilor Externe pe pagina oficiala de Facebook.

Potrivit MAE, promovarea, personal de catre premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile si contrare spiritului Tratatului de intelegere, cooperare si buna vecinatate dintre Romania si Republica Ungara din 1996, Declaratiei privind cooperarea si parteneriatul strategic romano-ungar pentru Europa in secolul XXI din 2002 si ordinii constitutionale din Romania, nu contribuie nicidecum la "eficientizarea" relatiei romano-ungare sau la restabilirea unui climat de incredere, asa cum isi propunea, cu numai o zi in urma, premierul ungar.

Atata vreme cat partea ungara nu dovedeste neindoielnic ca este dispusa sa respecte parametrii politico-juridici definiti de comun acord de Romania si Ungaria in documentele sus-mentionate, relatia bilaterala nu va putea deveni cu adevarat echilibrata si construita pe incredere reciproca, se scrie in mesajul citat.

Romania - in ce o priveste - este deschisa si doreste ca dialogul bilateral sa se dezvolte, insa in stricta conformitate cu acesti parametri, in beneficiul cetatenilor celor doua tari, ca state membre ale UE si Aliati in NATO, mai transmite ministerul de externe de la Bucuresti.

Viktor Orban, a declarat, sambata, la Baile Tusnad, ca relatiile romano-ungare s-au deteriorat dupa 2012, acuzand politicienii romani ca au jignit de multe ori Ungaria, dar considera ca cele doua tari trebuie sa se intoarca la o relatie eficienta.

Premierul ungar a postat pe contul personal de Facebook mai multe fotografii de la evenimentul de la Baile Tusnad, unele dintre ele ilustrand simboluri ale Ungariei mari si ale Tinutului Secuiesc.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante