MApN: Ministrul Dușa, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale chineze

MApN: Ministrul Dușa, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale chineze

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și vicepreședintele Comisiei Militare Centrale chineze, generalul Xu Qiliang, au apreciat, în cadrul unei întâlniri la sediul Ministerului Apărării Naționale din China, că relațiile dintre cele două țări sunt unele de tradiție, anul acesta împlinindu-se 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

"Întâlnirile la nivel înalt dintre reprezentanții României și Chinei demonstrează dorința continuă de consolidare a cooperării în domeniile politic, economic, cultural, comercial, științific și militar", informează un comunicat al MApN remis luni AGERPRES.

La rândul său, generalul Xu Qiliang a apreciat colaborarea în domeniul învățământului militar, afirmând că aceasta are potențial de dezvoltare, existând toate premisele pentru extinderea programelor de studiu deja puse în aplicare.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se află în vizită în Republica Populară Chineză la invitația omologului său. Mircea Dușa vizitează luni Comandamentul Diviziei 3, garnizoana Beijing, unde va asista la un exercițiu demonstrativ.

"Programul zilei de marți, 30 septembrie, cuprinde întâlnirea cu ministrul apărării chinez, generalul Chang Wanquan, și participarea la recepția organizată de președintele chinez Xi Jinping, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze", se mai arată în comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

4 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

5 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…