MApN: Ministrul Dușa, întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Militare Centrale chineze

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și vicepreședintele Comisiei Militare Centrale chineze, generalul Xu Qiliang, au apreciat, în cadrul unei întâlniri la sediul Ministerului Apărării Naționale din China, că relațiile dintre cele două țări sunt unele de tradiție, anul acesta împlinindu-se 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale.

"Întâlnirile la nivel înalt dintre reprezentanții României și Chinei demonstrează dorința continuă de consolidare a cooperării în domeniile politic, economic, cultural, comercial, științific și militar", informează un comunicat al MApN remis luni AGERPRES.

La rândul său, generalul Xu Qiliang a apreciat colaborarea în domeniul învățământului militar, afirmând că aceasta are potențial de dezvoltare, existând toate premisele pentru extinderea programelor de studiu deja puse în aplicare.

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, se află în vizită în Republica Populară Chineză la invitația omologului său. Mircea Dușa vizitează luni Comandamentul Diviziei 3, garnizoana Beijing, unde va asista la un exercițiu demonstrativ.

"Programul zilei de marți, 30 septembrie, cuprinde întâlnirea cu ministrul apărării chinez, generalul Chang Wanquan, și participarea la recepția organizată de președintele chinez Xi Jinping, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Der Spiegel / Iadul de după vindecare, mărturii. Prin ce pot trece tinerii după Covid și de ce se tem medicii c…

2 Să dea Dumnezeu ca acest om să nu aibă dreptate!

3 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: E greu să porți mască? E mult mai greu intubat