Marşuri pentru MONARHIE în oraşele din România

Marşuri pentru MONARHIE în oraşele din România

Circa 200 de persoane care vor restaurarea monarhiei au participat la un marş prin centrul Capitalei

Circa 200 de oameni au participat sâmbătă după-amiază, în centrul Capitalei, la Marşul Regal - Monarhia pentru viitor, cerând în principal ca România să redevină regat, pentru a-şi recăpăta astfel "prestigiul extern şi echilibrul intern de dinainte de 30 decembrie 1947".

Participanţii - în majoritate de vârsta a treia, dar şi tineri - s-au adunat în jurul orei 16.30 în Piaţa Victoriei, de unde au plecat în marş până la statuia ecvestră a regelui Carol I, pe traseul Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Romană - Bulevardul Dacia - Calea Victoriei.

Ei au afişat bannere cu mesaje printre care "Majestate, te te iubim, monarhie vrem să fim" şi "Adunare constituantă pentru Regatul României" şi au scandat pe traseu "Monarhia uneşte România, Monarhia salvează România!", "Majestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni", "Nu mai vrem 10 Mai fără regele Mihai" şi "Regele şi patria! Jos republica!".

O parte a lor au fluturat steaguri cu emblema Casei Regale, iar alţii au ţinut în mâini flori - lalele, zambile şi garoafe.

"M-am născut monarhist şi cred total în ideea asta. Din punctul meu de vedere, este singura noastră şansă, din cauza lipsei de modele şi a lipsei totale de integritate, de respect, de credinţă. Toate aceste lucruri sunt reprezentate de Casa Regală a României", a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre participanţi, în vârstă de 30 de ani, de profesie stomatolog.

Printre participanţi s-a numărat şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

Marşul a fost organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

Evenimente similare au avut loc, tot sâmbătă, în Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova.

Cluj: Peste 300 de persoane au participat la un marş regal, cerând o Constituţie monarhică

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un marş regal, cerând o Constituţie monarhică şi reinstaurarea monarhiei ca soluţie pentru România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la manifestare s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având steaguri tricolore, steaguri cu însemnele Casei Regale şi fotografii ale Regelui Mihai I şi ale familiei regale, dar şi afişe cu mesaje precum "Monarhia salvează România", "Maiestate te iubim, monarhie vrem să fim", "Adunare Constituantă pentru Regatul României".

Ei au pornit într-un marş prin centrul municipiului şi au scandat "Regele Mihai", "Regele şi patria", "România colţ de Rai, doar cu Regele Mihai", după care s-au reîntors în Piaţa Unirii.

Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) Cluj, Mircea Miron, a declarat că un rege, faţă de oricare preşedinte, poate să unească un popor, să adune oamenii unul lângă altul şi acest lucru este cel mai important.

"Cerem Parlamentului să formeze o Adunare Constituantă care să voteze un proiect de Constituţie monarhică. Istoria ne-a dovedit că cea mai bună perioadă a României a fost cea a monarhiei constituţionale. Numai cu un regim monarhic reinstaurat, România copiilor noştri are şansa să poată fi guvernată pe principiile dreptăţii şi echităţii", a spus Miron.

La finalul manifestării, artişti ai Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca au intonat Imnul Regal şi au fost lansate 1.000 de baloane roşii, galbene şi albastre în semn de omagiu şi respect pentru familia Casei Regale şi pentru Regele Mihai I.

Marşul a fost organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean