Ministrul Justiţiei, la Conferinţa Regională Anticorupţie: Rezultatele implementării noilor Coduri, încurajatoare

La eveniment participă ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi procurorul general Tiberiu Niţu, alături de ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris.

„Anul 2014 este unul foarte important pentru noi. Este anul în care s-a finalizat amplul proces de intrare în vigoare a Codurilor. A fost un proces lung şi complicat“, a spus Cazanciuc, dar a apreciat, că, în prezent, „România are, atât în domeniul civil cât şi în domeniul penal, poate, unul dintre cele mai moderne Coduri din Europa“, a declarat Cazanciuc.

În opinia sa, implementarea noilor Coduri a avut rezultate bune.

„Rezultatele implementării noilor Coduri sunt încurajatoare până în momentul de faţă, principala ţintă fiind aceea a reducerii duratei şi costurilor asociate proceselor aflate pe rolul instanţelor“, a mai spus ministrul Justiţiei, şi a adăugat că „încheierea etapei de intervenţie legislativă asupra Codurilor deschide oportunităţile consolidării încrederii cetăţeanului în justiţie“, a estimat ministrul Justiţiei.

Martin Harris: România a avut succes în lupta anticorupţie

La eveniment a participat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, care a ţinut să anunţe, în debutul discursului său, că petrece ultimele zile în România, întrucât în această săptămână i se încheie mandatul.

„România a înregistrat succese în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Ideea este faptul că se are în vedere confiscarea produsuluui infracţiunii. Considerăm că este un exemplu de succes şi că va constitui un exemplu şi pentru alte ţări din zonă“, a spus Harris şi a arătat că „România a făcut progrese semnificative în ultimii ani“ în lupta anticorupţie.

Corlăţean: Corupţia subminează statul de drept

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că lupta împotriva corupţiei trebuie să se desfăşoare la fiecare nivel al societăţii, întrucât afectează atât statul de drept, cât şi viaţa cotidiană a fiecărui cetăţean.

„Lupta împotriva corupţiei la toate nivelurile cere eforturi constante din partea tuturor actorilor. Corupţia este un fenomen care afectează dezvoltarea socială, erodează încrederea cetăţenilor în instituţiile democrate. Nu trebuie să subestimăm consecinţele sale, alimentate de criză, care afectează funcţionarea pieţei, creează obstacole investiţiilor străine şi facilitează proliferarea crimei organizate“, a declarat Titus Corlăţean şi a avertizat că, „în absenţa unui răspuns comprehensiv şi la timp“, corupţia va avea „un impact negativ asupra societăţii, cu costuri severe pentru toţi cetăţenii“.

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi