Mint, deci exist!/Ponta, despre anchetele DNA: Mă bucur foarte mult că sunt anchete, avem pentru toate televiziunile

Mint, deci exist!/Ponta, despre anchetele DNA: Mă bucur foarte mult că sunt anchete, avem pentru toate televiziunile

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că se bucură foarte mult pentru faptul că procurorii DNA efectuează anchete şi investigaţii în toate domeniile, considerând că, astfel, televiziunile se pot orienta către ce subiect doresc şi "nu rămâne nimeni fără ştiri".

El a răspuns astfel la solicitarea presei de a comenta percheziţiile iniţiate de către DNA la companii de stat din sectorul feroviar.

Ponta a întrebat retoric dacă presa consideră că DNA trebuia să îl informeze pe el despre acest caz şi a precizat că nu poate spune nimic pe această temă decât faptul că se bucură că sunt efectuate investigaţii în toate domeniile.

"Nu pot să spun nimic altceva decât că mă bucur foarte mult că, iată, sunt anchete, se fac investigaţii, avem pentru toate televiziunile. La Antenă este Cocoş cu Niro, la Realitatea e Hrebenciuc, deci aveţi pentru toţi, e foarte bine, nu rămâne nimeni fără ştiri", a spus Ponta.

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, 22 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj şi Galaţi, fiind vizate şi sediile CFR Călători şi CFR Marfă, precum şi SC Transferoviar Călători, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

Camera Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament. Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, şi-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Viorel Hrebenciuc în dosarul privind retrocedările ilegale de păduri, precum şi în dosarul în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

La rândul lor, omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Şi omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind acuzat că şi-ar fi exercitat influenţa asupra lui Şerban Mihăilescu şi Dan Nica , membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...