Mircea Băsescu a fost audiat la DNA în calitate de denunţător

Mircea Băsescu a fost audiat la DNA în calitate de denunţător

Mircea Băsescu a fost adus la sediul DNA. El esta audiat în calitate de denunţător. Într-un nou dosar. M. Băsescu a părăsit sediul DNA după două ore.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, o scrisoare primită în arest de clientul său de la Nati Meir în care acesta reclamă faptul că avocatul Pavel Avraham ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

"Azi am adus la cunoştinţa DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, (...) în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Avraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru", spunea avocatul Nelu Taşcă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus că este vorba despre "un fel de denunţ", precizând că în această scrisoare Nati Meir reclamă faptul că i s-a promis că dacă va da declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu, va primi anumite avantaje.

Nelu Taşcă a precizat că Pavel Avraham, actualul apărător al familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Nati Meir este în penitenciar, după ce a fost condamnat în două dosare, unul de trafic de influenţă, în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, şi celălalt în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu excutare, pentru că a înşelat 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune se judecă la Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui. Înregistrările au fost depuse şi la DNA de avocatul Pavel Abraham, care îl apără pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...