M.J.Marinescu (PDL): Doljul, pe primul loc la voturi pe listele suplimentare; am solicitat BEJ verificarea acestor persoane

M.J.Marinescu (PDL): Doljul, pe primul loc la voturi pe listele suplimentare; am solicitat BEJ verificarea acestor persoane

Președintele PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că județul se află pe primul loc pe țară ca număr de votanți pe listele suplimentare, motiv pentru filiala ACL a solicitat BEJ verificare a acestor persoane.

Potrivit lui Marinescu, peste 12% din numărul de alegători care votaseră în Dolj până la ora 13,00 erau pe listele suplimentare. "În Dolj votaseră 115.190 de persoane pe listele permanente și 13.944 de persoane pe listele suplimentare.

Deci peste 12% erau votanți pe listele suplimentare. Am solicitat BEJ Dolj să oblige președinții secțiilor de votare la transmiterea numelui și a datelor de identificare a persoanelor care votează în alte localități decât localitatea de domiciliu la secția la care acestea sunt înregistrate pe listele electorale permanente pentru a evita votul multiplu al acestor persoane", a afirmat Marian Jean Marinescu.

Liderul PDL Dolj a spus că suspiciunea de vot multiplu este legitimă atât timp cât autocolantul cu mențiunea "votat" aplicat pe spatele cărților de identitate este foarte ușor de dezlipit fără să lase vreo urmă. "Acest autocolant cu 'Votat' aplicat pe cărțile de identitate este o mizerie. Se poate dezlipi fără nicio problemă și nu lasă niciun fel de urmă.

Am solicitat BEJ comunicarea numelui și a datelor de identificare, întrucât se constată la nivelul județului un număr foarte mare de votanți care votează în alte localități decât localitatea de domiciliu și există suspiciunea legitimă că o importantă parte dintre aceste persoane care votează în altă localitate decât localitatea de domiciliu urmăresc să voteze atât în localitatea de domiciliu, cât și în altă localitate", a susținut Marian Jean Marinescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...