Mureş: Dosare penale pentru ameninţare şi distrugere, în urma altercaţiei electorale PDL-PNL

Mureş: Dosare penale pentru ameninţare şi distrugere, în urma altercaţiei electorale PDL-PNL

Doi tineri implicaţi în altercaţia electorală PDL-PNL de vineri seară, din Târgu Mureş, s-au ales cu dosar penal pentru ameninţare şi distrugere, poliţiştii găsind asupra unuia dintre ei şi arma cu care liberalii susţin că au fost ameninţaţi.

Mureş: Dosare penale pentru ameninţare şi distrugere, în urma altercaţiei electorale PDL-PNL (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, Poliţia municipală a fost sesizată prin 112 că în zona cartierului Tudor din municipiu s-a iscat un conflict spontan între două grupuri de tineri, în urma unor neînţelegeri privind afişajul electoral.

Echipajele de poliţie şi jandarmi care au intervenit la faţa locului au aplanat conflictul şi au condus la sediu, pentru verificări, şapte tineri, toţi din Târgu Mureş, pe numele a doi dintre ei poliţiştii întocmind dosare penale.

"Poliţiştii fac cercetări cu privire la stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt. Asupra unuia dintre tineri s-a găsit o armă neletală, deţinută legal, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor privind legalitatea folosirii acesteia. Poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere", se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Andreea Pop, a precizat că infracţiunea de distrugere vizează faptul că, în timpul altercaţiei, a fost rupt mânerul portierei unei maşini.

"Intervenţia promptă a forţelor de ordine a împiedicat degenerarea conflictelor, nefiind produse loviri sau alte vătămări corporale", se mai arată în comunicatul IPJ Mureş.

Şeful PNL Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, a declarat că liberalii ar fi fost ameninţaţi cu un pistol.

"Cei trei tineri PNL împărţeau materiale electorale în cartierul Tudor, iar la un moment dat nişte indivizi dintr-o maşină cu afişe PDL au scos un pistol cu gaz, cu care i-au ameninţat. Tinerii noştri au sunat la 112, a intervenit Poliţia municipală, există martori. Cei care deţineau arma sunt angajaţi la Siletina (societatea care asigură transportul public în oraş, n. r.), nu ştiu de ce au drept de deţinere a armei”, a spus Ciotlăuş, care a susţinut că în apropiere se afla şi o maşină a Poliţiei Locale, dar echipajul acesteia n-a dorit să intervină.

Secretarul PDL Mureş, Claudiu Maior, spunea că nu poate face niciun comentariu, întrucât nu a reuşit să contacteze responsabilii cu campania electorală a partidului din municipiu.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro