NERUŞINARE/Parlamentarii îşi votează PENSII SPECIALE

NERUŞINARE/Parlamentarii îşi votează PENSII SPECIALE

Deputaţii discută marţi, 9 decembrie, o lege care le va adăuga mii de lei la pensii. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, merge în comisia de muncă de la Camera Deputaţilor ca să discute măsurile, anunţă România TV.

Potrivit unui proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Anghel Stanciu şi semnat de 11 aleşi, pensiile speciale ale parlamentarilor se vor majora în funcţie de numărul de mandate. Astfel, parlamentarii cu un singur mandat vor primi, pe lângă pensie, o sumă suplimentară de 2.000 de lei. Parlamentarii cu două mandate vor primi pensie plus o sumă adiţională de 3.000 de lei, pentru ca senatorii şi deputaţii cu trei mandate să primească încă 4.000 de lei pe lângă pensia obşnuită.

Potrivit legii, drepturile băneşti se cuvin de la data de 1 septembrie 2010, ceea ce înseamnă că de aceste modificări vor beneficia parlamentarii din ultimii patru ani. Proiectul mai spune că plata acestor drepturi băneşti se efectuează începând cu luna următoare celei în care această lege intră în vigoare. De asemenea, plata drepturilor restante se va face eşalonat, pe o perioadă de trei ani.

S-a constituit Asociatia Fostilor Parlamentari/Ei au făcut lobby pentru legea de mai sus

Noua fosti parlamentari au constituit o Asociatie prin care vor sa-si ofere serviciile de "consiliere" pentru noii alesi in privinta unei eventuale modificari a Constitutiei, a elaborarii legilor si a revenirii la "bunul simt al primului Parlament".

"Sunt oameni cu experienta parlamentara, maturitate si ganduri bune pentru tara, in acest sens am constituit Asociatia Fostilor Parlamentari", a declarat fostul deputat FSN Vasile Radulescu, presedintele Asociatiei, precizand ca sediul acesteia este in Palatul Parlamentului, la Clubul Parlamentarilor.

Potrivit lui Radulescu, exista noua membrii fondatori, printre care Ion Basgan(fost senator PNL), Marcel Chiritescu (fost deputat FSN) - purtator de cuvant, Corneliu Ciontu (fost deputat PC si PRM), Gheorghe Glavan (fost deputat FSN) - secretar, Maria Lazar (fost deputat PSD) - vicepresedinte, Gavrila Vasilescu (fost senator PC) si Sever Mesca (fost deputat PRM).

"Scopul nostru este acela de a fi o componenta a societatii civile, avand ca scop contributia activa de intelegere a mecanismelor parlamentare si a rolului Parlamentului Romaniei de catre toti alegatorii. Asociatia isi propune sa contribuie cu puncte de vedere pertinente in adoptarea actelor normative, precum si la o aventuala modificare a Constitutiei", a mai declarat Radulescu, mentionand ca Legea fundamentala trebuie bine gandita astfel incat sa ramana in vigoare 200 sute de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...