Niculae, DENUNȚAT de Dorin Cocoș. Legăturile duc și spre PSD

Niculae, DENUNȚAT de Dorin Cocoș. Legăturile duc și spre PSD

 Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la la mai multe resedinte ale omului de afaceri Ioan Niculae, dar si la sediul SC Interagro, au declarat pentru Agerpres surse judiciare, precizand ca in acest caz ar fi vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro. Ancheta DNA in cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizeaza cercetarea unor aspecte infractionale semnalate de ANAF referitoare la tranzactiile comerciale dintre SC Interagro SA si SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au mai declarat sursele.

Denuntator in acest dosar ar fi Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Potrivit acestora, Ioan Niculae i-ar fi cerut lui Cocos in perioada 2008 – 2009 sa influenteze demnitari pentru ca afaceristul sa poata obţine subvenţii pentru Interagro. Cocoş urma să primeasca un milion de euro.

Sursele judiciare au aratat ca au loc perchezitii la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la resedinta acestuia denumita generic ''Domeniul Fatana'' (casa de vanatoare) din apropiere de Zimnicea, la resedinta din Busteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care apartine in prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucuresti, precum si la sediul si punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL - Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitala, la punctul de lucru si la sediul aceleiasi firme din Zimnicea.

DNA a anuntat ca procurorii efectueaza joi perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova intr-un dosar privind fapte de coruptie si economice.

"Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si economice (evaziune fiscala si spalare de bani), comise in perioada 2008 - 2009. In cursul zilei de 23 iulie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Teleorman si Prahova, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice", se arata intr-un comunicat al DNA transmis joi.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Omul de afaceri Ioan Niculae se afla in inchisoare dupa ce in aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD".

Potrivit surselor citate, cauza s-a constituit urmare a sesizarii formulate de ANAF - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate in urma inspectiei la firma Interagro vizand tranzactiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro - Libarom Agri SRL si SC Interagro SA - SC Insomar Cercetari si Marketing Politic SRL, cercetari referitoare la infractiunile de evaziune fiscala si spalare de bani.

Relationarea dintre Interagro si Insomar a facut deja obiectul unui dosar in care s-a pronuntat o hotarare de condamnare.

Sursele au precizat ca, referitor la societatile Interagro - Libarom Agri, in Raportul de Inspectie Fiscala nr. 64.144/17.12.2012, se arata ca in perioada 2008 - 2009 intre cele doua firme s-au desfasurat mai multe tranzactii comerciale in baza contractului ce avea ca obiect ''realizarea, prelucrarea si implementarea de catre prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) si plasarea acestora pe suporturi media''.

Aceleasi surse au mentionat ca se prevedea ca Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

In baza acestui contract, Libarom a emis catre Interagro facturi in valoare totala de 43.131.000 RON, iar in perioada august 2008 - mai 2009 au fost intocmite mai multe procese verbale intre cele doua firme, prin care se atesta scriptic indeplinirea obligatiilor asumate prin contract, au mai explicat sursele.

Conform surselor, Interagro nu justifica prin documente ca serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, si ar fi inregistrat in evidenta contabila, prin nerespectarea reglementarilor, cheltuieli deductibile in suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL.

Procurorii DNA efectueaza joi perchezitii la resedinta omului de afaceri Ioan Niculae, dar si la sediul SC Interagro, in acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…