Nicuşor Constantinescu: DNA mi-a permis să părăsesc ţara pentru a merge la tratament în străinătate

Nicuşor Constantinescu: DNA mi-a permis să părăsesc ţara pentru a merge la tratament în străinătate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că procurorii DNA i-au permis să părăsească ţara pentru a merge la tratament în străinătate.

Nicusor Constantinescu (Imagine: Alexandru Raita/Mediafax Foto)

"Am aflat că mi s-a permis, după ce am prezentat buletinul de ieşire din spital, de la DNA Bucureşti mi s-a permis să părăsesc România numai să-i informez. Am fost internat luni, marţi şi miercuri la Sfântul Ioan (n.r. - din Capitală), unde m-a trimis comisia de la Mina Minovici (n.r. - Institutul de Medicină Legală din Bucureşti) pentru confirmarea diagnosticului. Mi s-au făcut de la cap toate analizele ca şi cum eu nu aveam biopsie, RMN-uri, mi s-au făcut din nou şi s-a confirmat din nou diagnosticul", a declarat Constantinescu.

El urmează să se reprogrameze la clinica din SUA unde a început tratamentul, sperând să poată pleca mai repede pentru continuarea procedurilor medicale în cazul afecţiunii de care suferă.

Joi, preşedintele CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu , s-a prezentat la DNA pentru a depune mai multe înscrisuri medicale prin care să ateste faptul că suferă de mai multe afecţiuni şi le-a cerut anchetatorilor să-i permită să meargă în Statele Unite pentru a se opera.

La intrarea în sediul DNA, Nicuşor Constantinescu a arătat că a adus un set de înscrisuri medicale, printre care o serie de adeverinţe şi documente recente de la Spitalul "Sfântul Ioan".

El a mai spus că aşteaptă, de asemenea, o expertiză medicală privind bolile de care suferă şi tratamentele necesare şi că, după ce îi va fi eliberată, procurorii ar putea ridica controlul judiciar în cazul său pentru a merge să se trateze în SUA.

Preşedintele CJ Constanţa, urmărit penal pentru abuz în serviciu, este cercetat sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu poate părăsi ţara. Constantinescu este acuzat că ar fi împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa şi ar fi creat astfel un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme.

Constantinescu este urmărit penal şi în alt dosar al DNA, fiind acuzat că "şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina