Noi DETALII EXPLOZIVE din DOSARUL Vâlcov

Noi DETALII EXPLOZIVE din DOSARUL Vâlcov

Vila în care fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov urma să își expună colecția de tablouri aparține firmei care a câștigat un contract de 200 de milioane de euro la Slatina, pentru lucrări publice. Contractul a fost atribuit în 2010, atunci când Darius Valcov era primar al orașului. Firma a aparținut unui om de afaceri care l-ar fi denunțat pe Vâlcov la DNA.

Bucuresti, Dorobanti, strada Stockholm. O cladire cu trei etaje in care urma sa functioneze Galeria Rafael.

Cladirea este proprietatea companiei Rupiah din Slatina. Societatea a fost infiintata in 2005 de Daniela Geambasu. In 2009, actionar majoritar devine Ovidiu Ramba, fiul fostului director general RADET, Virgil Ramba.

Un an mai tarziu, pe vremea cand primar la Slatina era Darius Valcov, societatea a incheiat cu primaria un contract pentru o perioada de 30 de ani. Autoritatile locale urmau sa plateasca 200 de milioane de euro, adica aproape sapte milioane de euro anual, catre Rupiah, pentru curatenia si amenajarile peisagistice celor 50 de hectare ale celor doua parcuri ale orasului. Prin comparatie, pentru cele 12 parcuri din Bucuresti, in suprafata de 270 de hectare, administratia locala plateste 15,5 milioane de euro pe patru ani, adica 322.000 de euro pe an pentru fiecare parc. Din partea Primariei, contractul a fost semnat de catre fostul viceprimar, Dan Ioan Balasescu.

Citește toată ancheta pe Digi24.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”