NOU VAL de politicieni la DNA

NOU VAL de politicieni la DNA

SUA a atras atenția autorităților române cu privire la obstrucționarea justiției de către aleși într-un raport, cel puțin aparent, fără nicio legătură. Ziarul Național scrie că vizați sunt aleșii din teritoriu, cunoscuți drept "baroni locali", care, potrivit raportului SUA, ar obstrucționa anchetele justiției. Sunt vizați nu doar politicienii prinși că au făcut o infracțiune, dar și cei care aveau cunoștință despre infracțiunea respectivă și nu au oferit informații anchetatorilor din proprie inițiativă.

După cum scrie sursa citată procurorii ar urma să-și lărgească aria de acțiune a anchetelor pe care le desfășoară din luna septembrie. În noul Cod Penal, cu privire la cele scrise anterior, există tipuri de infracțiuni la care încă nu a fost încadrat nimeni. Între ele, se numără și aceea de "complicitate tacită la tentativă de trafic de influență". Astfel, în orice moment, vor putea fi anchetați și politicieni, care doar aveau informații despre un posibil trafic de influență. "De acum înainte vor fi solidari cu aceștia (n.r. cei anchetați pentru anumite infracțiuni), juridic vorbind, și colegii de partid sau de instituție care au avut cunoștință de aceste practici și au tacut. Mai ales după declanșarea anchetelor, moment din care se consideră că au obstrucționat ancheta prin tăinuirea unor informații și probe care ar fi putut duce la rezolvarea grabnică a dosarului", scrie Ziarul Național. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina