Noul USL din Parlament nu s-a lăsat, a UCIS BUGETUL pe 2016!

Noul USL din Parlament nu s-a lăsat, a UCIS BUGETUL pe 2016!

Noul USL din Parlament nu s-a lăsat, a UCIS BUGETUL pe 2016! Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 Decembrie! 

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 ce creste salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%. Votul a fost intampinat cu aplauze in plen, unde s-au aflat si sindicalisti la balcoane. Amendamentul care ar duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputati din 319 prezenti.

Au fost 7 abtineri si un vot impotriva.

* De precizat ca votul a fost prin ridicare de maini si nu electronic, intrucat sistemul electronic din sala de plen nu functioneaza si urmeaza sa fie inlocuit in urmatoarele saptamani

Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca liberalii au votat pentru aceasta crestere salariala insa a declarat ca nu exista studiu de impact: "Dupa cum ati observat, grupul parlamentar PNLm in spiritul principiilor sanatoase pe care le practica, a sustinut majorarea salariilor bugetarilor. Va atrag atentia insa ca pentru acest proiect de lege nu a existat niciun punct de vedere serios din partea guvernului. Ma refer aici la faptul ca nu exista un studiu de impact, ca nu se stie in ce masura bugetul pe anul viitor va reusi sa acopere aceasta cheltuiala. Noi nu trebuie sa ii mintim pe cetateni."

PNL incercase astazi retrimiterea la comisii a propunerii care ar dezechilibra serios bugetul de stat, dar nu a intrunit suficiente voturi in plen la dezbaterile pe articole - au fost 78 voturi "pentru" si 89 "impotriva". Ei au cerut ca Ministerul de Finante sa vina sa prezinta impactul bugetar.

Cu toate acestea, liberalii au votat "pentru".

Amendamentul a fost depus ieri de deputatul PSD Adrian Solomon (Vaslui). Solomon a ramas in memoria colectiva dupa ce l-a amenintat pe MR Ungureanu ca ar putea avea soarta lui Aldo Moro, fost premier italian rapit si asasinat de teroristi.

"Chiar daca o zi si o noapte am fost inamicul public numarul unu, am facut ce treabuia", a declarat Solomon in plen. "Ma bucur ca ati fost cu totii responsabili", a mai spus el.

Prezenta la sedinta de plen, ministrul Muncii din guvernul demisionar Rovana Plumb a salutat acest vot si a declarat: "Am sustinut aceasta majorare salariala, daca vrem intr-adevar sa acordam respect si sa motivam pt a furniza servicii publice de calitate, este nevoie de o majorare."

De asemenea, ea le-a multumit sindicalistilor prezentin in sala de plen, la balcoane.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

2 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

3 Interesante amănunte...

4 Imagini care dau fiori soldaților ruși

5 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina